Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Όλο το σχέδιο της επόμενης μέρας για την «Σύγχρονη Κεντροαριστερά»

62

Με στραμμένο το βλέμμα προς την επόμενη ημέρα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα και τη νέα περίοδο που ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύγχρονη Κεντροαριστερά  

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι με το ελαφρώς ανεβασμένο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από το 11,46% στο 11,85%, αποτυπώνεται πως όλα όσα συνέβησαν στην κάλπη της 21ης Μαΐου δεν ήταν ένα «συγκυριακό αποτέλεσμα, αλλά ένα αποτέλεσμα που δίνει δυναμική στο ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να χτίσει την επόμενη μέρα».

Όπως εξηγούν κορυφαία στελέχη του Κινήματος από σήμερα Δευτέρα πιάνουν δουλειά για να δημιουργήσουν ένα κόμμα το οποίο θα είναι ισχυρό και θα μπορέσει να αποτελέσει ευρωπαϊκό παράδειγμα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς.

Να αναδειχθεί – όπως λένε – πως το κόμμα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη μέρα μέσα από την προγραμματική αντιπολίτευση αλλά και τον σύγχρονο λόγο που θα χτίσει. «Στη διπλή εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε την εκλογική και κοινοβουλευτική μας δύναμη κατά 50%. Σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη. Ξαναπιάσαμε το νήμα της Ιστορίας και ενώνουμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας με τους προοδευτικούς, δημοκράτες πολίτες. Δεσμεύομαι προς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή, προοδευτική δύναμη, θα ασκήσει στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες», ανέφερε στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το αποψινό αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη κεντροαριστερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Από αύριο το πρωί, ξεκινά ένα νέο ταξίδι για τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για μια ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις», επεσήμανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας το χθεσινό αποτέλεσμα.

Θα συνεχίσουν τον διμέτωπο;  

Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον διμέτωπο απέναντι από την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Χαριλάου Τρικούπη δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι η επόμενη βουλή δεν έχει Αξιωματική Αντιπολίτευση, αφού πλέον είναι πέρα από φανερό ότι με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να κάνει ούτε το αυτονόητο, που αυτό δεν είναι άλλο από την κατάθεση πρότασης μομφής.

Το ΠΑΣΟΚ, τονίζουν, αναλαμβάνει το βάρος της Αντιπολίτευσης μπροστά στην «παντοδυναμία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυρίως γιατί όπως εξηγούν μπορεί να πείσει ως εναλλακτική και σοβαρή πρόταση εξουσίας.

«Στρατηγικός στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει την ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και να εξελιχθεί στον «πραγματικό αντίπαλο της Ν.Δ.», τονίζουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η εσωκομματική εικόνα   

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εσωκομματική εικόνα είναι πέρα από προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ – σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μπαίνει σε περιπέτειες – θα έχει το πλεονέκτημα να εφαρμόσει το σχέδιό του και την αντιπολιτευτική τακτική του. Προχωρά δηλαδή χωρίς αμφισβήτηση και κανένα εσωτερικό μέτωπο.

Οι πρώην πρωθυπουργοί της παράταξης, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, στηρίζουν το εγχείρημα, μάλιστα ο κ. Παπανδρέου θα είναι ενεργό μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μάλιστα, πάρα πολύ ενωτικό ήταν και το χθεσινό του μήνυμα. «Το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα, για την υπεράσπιση και εμβάθυνση της δημοκρατίας,  για τη δημοκρατική θωράκιση και λειτουργία των θεσμών,  για την αντιμετώπιση των εντεινόμενων ανισοτήτων, για την εμπέδωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, για την οικοδόμηση σύγχρονου κοινωνικού κράτους, για δημοκρατική, συμμετοχική και δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Για μια πορεία προς το μέλλον, απελευθερωτική, που με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορούμε να περπατήσουμε μαζί όλοι οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε:

«Η συντηρητική κυριαρχία στη Βουλή, επιβάλει την ύπαρξη μιας ισχυρής προοδευτικής πολιτικής φωνής, που θα αποτελέσει και την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». Στην ηγετική ομάδα – κάτι που είχε επισημανθεί πολλάκις και σε προηγούμενα ρεπορτάζ – υπάρχει μία μικρής έντασης γκρίνια αλλά καθόλα υπαρκτής για το γεγονός ότι στις δεύτερες εκλογές δεν έδωσαν όλοι οι πολιτευτές την ίδια προεκλογική μάχη και τον ίδιο αγώνα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατήρησαν κόπωση αλλά ακόμα και… αδιαφορία υποψηφίων για τις δεύτερες κάλπες καθώς όλα είχαν κριθεί στις προηγούμενες εκλογές για τις έδρες

Τα σχόλια είναι κλειστά.