Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει αλλεργία στη διαφάνεια και τους κανόνες

38

«Δηλωτική πολλών αληθειών που ο ίδιος στην Ελλάδα δεν παραδέχεται χαρακτήρισε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Sunday Times ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» του ΕΡΤNews ανέφερε ακόμη: «Η πρώτη είναι η παραδοχή απόλυσης του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, που αποδεικνύει την ύπαρξη ευθύνης. Και η δεύτερη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρείτο από τον κ. Μητσοτάκη ως δεδομένος κυβερνητικός εταίρος», τονίζοντας παράλληλα ότι ο Πρωθυπουργός «ομολογεί ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και ένα πολιτικό σενάριο πίσω από αυτήν την παρακολούθηση: ότι η ΝΔ θέλησε να κρατήσει σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη».Αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή, ο Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «εξάγει fake news, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι έκανε τα πάντα για την αποκάλυψη της αλήθειας. Η Εξεταστική Επιτροπή δεν έκανε όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα και τους Νόμους μας για να φτάσουμε εις βάθος τη διερεύνηση», υπογραμμίζοντας εκ νέου την απουσία κομβικών μαρτύρων της υπόθεσης.

Στάθηκε, παράλληλα, στο «περίφημο και περιώνυμο» απόρρητο, υπενθυμίζοντας το άρθρο 14 του Ν. 3649/2008 της ΝΔ που δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση στον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, ήτοι τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να άρει το απόρρητο όλων των υπαλλήλων και των διοικητών της υπηρεσίας πληροφοριών

Τα σχόλια είναι κλειστά.