Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ για Ρόδο: Ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

37

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα.

Ο τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει επισημάνει και προεκλογικά την αναγκαιότητα: Ενίσχυσης και αναβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και κυρίως:

α) Την αύξηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων και διασπορά των τοπικών τους τμημάτων, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και τις ακριτικές περιοχές, όπου υπάρχει αυξημένη τοπική οικονομική δραστηριότητα και απασχόληση εποχικού εργατικού δυναμικού.

β)Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των επιθεωρήσεων εργασίας, με σκοπό τη θωράκιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε. και την άμεση στελέχωση των μονοπρόσωπων Επιθεωρήσεων Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα λάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, επί σκοπώ την τήρηση τη εργατικής νομοθεσίας και την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, καταλήγει η ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι κλειστά.