Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα πράσινα ψηφοδέλτια που θα δώσουν τη μάχη της Αναγέννησης

827

Παρά του εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εξάντληση τετραετίας, στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πεπεισμένοι ότι ο εκλογικός κύβος έχει ριφθεί καθώς, όπως λένε, έρχεται δύσκολος οικονομικά χειμώνας.

Το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού το Φθινόπωρο είναι ένας από τους λόγους, αν όχι ο βασικός, που τα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κινούνται με βάση τη ρήση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα, καθώς θα αποτυπωθεί η συσπείρωση και η δυναμική του κόμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, η στελέχωση των «πράσινων» ψηφοδελτίων προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ώστε έως τα τέλη Ιουλίου να έχει έτοιμη τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές.

Στόχος είναι να υπάρξει ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων, που θα ξεπερνά το 50%, με πρόσωπα από τον χώρο της νέας γενιάς, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, της αυτοδιοίκησης και των αγροτών.

Ας δούμε τα πρόσωπα τα οποία φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» για τις επόμενες λίστες ή

«παίζουν» δυνατά για μια θέση.

ΑΤΤΙΚΗ

Οι μαχητές του Λεκανοπεδίου

Στην Α’ Αθηνών, πέραν του εν ενεργεία βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη, υποψήφιοι θα είναι οι Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Οικονόμου, Ρωξάνη Μπέη, Γιώργος Αποστολόπουλος,  Ζέφη Δημαδάμα και Νίκος Λαλιώτης, ενώ πιθανόν να πολιτευτούν η Σοφία Πουλοπούλου και ο τσελίστας Μάνος Επιτροπάκης.

Στη Νότια Αθήνα, εκτός από την Τόνια Αντωνίου που κινείται δυναμικά για την επανεκλογή της, τη μάχη του σταυρού θα δώσουν, μεταξύ άλλων, οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Αναστασία Σημιτροπούλου, Κατερίνα Βαλαβάνη, Άρης Τσαμπίρας και Μαρία Τσέλιου.

Στην Βόρεια Αθήνα, εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου, στη λίστα ακούγονται πως θα είναι οι Κατερίνα Μπατζελή, Έφη Χαλάτση, Μιλένα Αποστολάκη, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Βλάχος, Κώστας Μποτόπουλος, Ξένος Μανιατογιάννης (Δήμαρχος Βριλησσίων), Ερρίκος Πετιλόν, Ρένια Ζαρκαδούλα και Τάσος Βασιλείου, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα της ηθοποιού Γωγώς Μπρέμπου.

Την εκλογική μάχη στην Δυτική Αθήνα θα δώσουν, μεταξύ άλλων, η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία «οργώνει» τις γειτονιές  της Περιφέρειας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηρακλής Δρούλιας, ενώ ακούγονται έντονα και τα ονόματα των Θανάση Κατερινόπουλου,  Αναστάσιου Δαρσινού και Θανάση Βαθειώτη.

 

Στην Ανατολική Αττική ετοιμάζεται για τη μάχη ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος θεωρείται φαβορί για την έδρα. Τη μάχη του σταυρού ετοιμάζονται επίσης να δώσουν επίσης οι Γιάννης Σμέρος, Σπύρος Βρεττός, Χρήστος Ξενοκώστας, Παντελής Ασπραδάκης και Βάσια Αναστασίου, ενώ στη λίστα της «Επιτροπής Ψηφοδελτίων» βρίσκονται και τα ονόματα των Έρσης Κόκκοτα, Σωτήρη Ζώτου και Λάζαρου Καραούλη.

Η εικόνα στη Δυτική Αττική είναι ακόμη πολύ ρευστή. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η υποψηφιότητα που θεωρείται «κλειδωμένη» είναι του νεαρού δικηγόρου Μηνά Αναστασάκη. Ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο φέρεται να έχει επιδείξει ο Αντώνης Υψηλάντης, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Άγγελος Λιόσης.

Για το ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιά συζητείται η κάθοδος του Παναγιώτη Φασούλα, ενώ στην λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων βρίσκονται τα ονόματα των Δημήτρη Καρύδη, Βασίλη Κατσαφάδου, Κατερίνας Βουρεξάκη,  Λευτέρη Χρυσοφάκη, Μάρας Κουκουδάκη και Απόστολου Πόντα, το όνομα του οποίου «παίζει» και για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας.

Στη Β΄ Πειραιά, η εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη θεωρείται δεδομένη, ενώ για το ψηφοδέλτιο ακούγονται και τα ονόματα του Γιάννη Τσούτσια και του Λεωνίδα Αθανασιάδη.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, εκτός του νυν βουλευτή Χάρη Καστανίδη, στη μάχη του σταυρού αναμένεται να ριχτούν οι Αντώνης Σαουλίδης, Νίκος Ξυλούρης, Κυριάκος Κυριάκος και Πέννυ Δαλαμπούρα, ενώ ακούγονται έντονα και τα ονόματα των Γιάννη Μαγκριώτη, Γιώργου Πινακίδη, Ελισάβετ Μουτάφη, Πέτρου Λεκκάκη και Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος συμβολίζει τη διεύρυνση που επιχειρείται.

Στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, πλην του νυν βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, στον εκλογικό στίβο φαίνεται να εισέρχονται ο επιχειρηματίας Κώστας Πετρίδης, ο οποίος προέρχεται από τη νέα γενιά της Παράταξης, ο Θανάσης Γλαβίνας και ο Δημήτρης Ζακαλκάς. Για μια θέση στο ψηφοδέλτιο ακούγονται επίσης τα ονόματα του Μιχάλη Πάππου, του Θύμιου Φωτεινού και της προερχόµενης από το κόµµα του Γιάνη Βαρουφάκη Κωνσταντίνας Αδάμου.

Στο Κιλκίς, ο νυν βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης θα ριχτεί ξανά στη μάχη, έχοντας απέναντι του Στέφανο Παραστατίδη, ο οποίος στις εκλογές του 2019 τερμάτισε δεύτερος, με διαφορά εκατό ψήφων. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι και το στέλεχος της νέας γενιάς Γιώργος Αναστασιάδης.

Στη Χαλκιδική θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο νυν βουλευτής Απόστολος Πάνας, ενώ θολό παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, επικρατέστερες υποψηφιότητες είναι της Μαρίας Μίχου και Νίκου Τσακιρίδη  για το ψηφοδέλτιο της Πιερίας, των Μιχάλη Χασιώτη, Θανάση Γικόνογλου, Νίκου Μπρουσκέλη και Ολυμπίας Αποστόλου για της Ημαθίας, της Ραχήλ Αλεξανδρίδου και του Πάνου Ζαραγουλίδη για της Πέλλας, του Μιχάλη Τζελέπη και του Παναγιώτη Καρίπογλου για των Σερρών.

 

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ

Στη Δράμα, η νυν βουλευτίνα Χαρά Κεφαλίδου θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της, ενώ στο ψηφοδέλτιο λέγεται ότι θα ενταχθούν ο Τάσος Νικολαϊδης και ο Δαμιανός Καγκελίδης.

Για το ψηφοδέλτιο του Έβρου φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των Κρυσταλλίας Αρμενάκη, Σταύρου Βαβία και Παναγιώτη Ζαπάρτα.

Στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Ιλχάν Σαμπρή Αχμέτ, στο παιχνίδι της λαϊκής ετυμηγορίας ακούγεται πως θα εισέλθουν ο Μουσταφά Ογλου Σιμπέλ και ο Γιώργος Μανανάς.

Στην Ξάνθη, εκτός του νυν βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν, υποψήφιοι ενδέχεται να είναι ο Ανέστης Αντωνιάδης και ο Παναγιώτης Δαβιτίδης.

Εκ νέου υποψήφιος στην Καβάλα θα είναι ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ενώ άμεσοι ανταγωνιστές του αναμένεται να είναι ο Σάββας Εμινίδης  και ο Λεωνίδας Παππάς.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στον κάµπο, η νυν βουλευτίνα Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη θα διεκδικήσει την επανεκλογή της, ενώ στη λίστα της «Επιτροπής Ψηφοδελτίων» βρίσκονται και τα ονόματα του Κώστα Μπαργιώτα και Άκη Νασιώκα.

Για το ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας ακούγονται τα ονόματα των Κώστα Καρέτσου, Βαγγέλη Τσουκνίδα και Σωτήρη Παπαγεωργίου, που προέρχεται από τη νέα γενιά της Παράταξης.

Την εκλογική μάχη στα Τρίκαλα αναμένεται να δώσουν ο Γιώργος Οικονόμου και ο Γιώργος Ηλιάδης, ενώ για μια θέση στο ψηφοδέλτιο ακούγονται και τα ονόματα των Κώστα Παπαευθυμίου, Κώστα Φαμίση και Φωτεινής Αναστασίου, η οποία προέρχεται από την Ανανεωτική Αριστερά.

Τη μάχη του σταυρού στη Μαγνησία αναμένεται να δώσουν ο Γιώργος Πετρουλάκης και ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, ενώ για μια θέση στο ψηφοδέλτιο ακούγονται επίσης τα ονόματα των Φώτη Χατζηδημητρίου, Ματίνας Πρίγκου,  Ελένης Αγαπητού και Νίκου Χαυτούρα.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

 Στα Γιάννενα υποψήφιοι θα είναι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς από τη νέα γενιά, ο Κώστας Γάτσιος και ο Δημήτρης Δημητρίου, ενώ θεωρείται πιθανή η κάθοδος των Θανάση Μανταλόβα και Γιάννη Τσίμαρη.

Στην Άρτα, ο νυν βουλευτής Χρήστος Γκόγκας κινείται για την επανεκλογή του. Υποψήφιος θα είναι επίσης ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα των Γιάννη Παπαλέξη και Κατερίνας Ρίζου. 

Υποψήφιοι στην Θεσπρωτία θα είναι, όπως ακούγεται, η Μαρία Σαμίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της  πόλης Αλέκος Πάσχος και η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα. Στην Πρέβεζα, μεταξύ των προσώπων που ακούγονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι οι Χρήστος Πεπονής,  Στέλλα Βαρτελάτου, Παύλος Φραγκούλης και ο πρώην νομάρχης Βασίλης Ιωάννου.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην Αχαΐα, εκτός του Γιώργου Παπανδρέου, τα ονόματα που παίζουν δυνατά για μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι των Μαρίνου Σκανδάμη, Δημήτρη Κατσικόπουλου, Ολυμπίας Λόη, Μαρίνου Σκανδάμη, Κατερίνας Σολωμού, Ανδρέα Τσουραμάνη και Γιώργου Καρβουνιάρη.

Στην Αιτωλοακαρνανία, εκτός του νυν βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ακούγονται οι υποψηφιότητες των Κατερίνας Κιτσάκη, Ευάγγελου Γάκη, Περσεφόνης Πιστιόλη, Παναγιώτη Τρυφιάτη, Νίκης Φούντας και Χριστίνας Σταρακά.

Στην Ηλεία θα διεκδικήσει την επανεκλογή ο νυν βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ενώ υποψήφιοι ακούγεται πως θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Παλαιστίνιος Μισέλ Αμπού Χαντμπά και η Νίκη Κοκκαλιάρη.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας φαίνεται πως έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες των Νίκου Τσώνη, Νίκου Μπέτσιου, Αντώνη Παπαγόρα και Κωνσταντίνας Αντεριώτη, ενώ για τη λίστα της Ευρυτανίας του Γιώργου Καρβέλη.

Στην Βοιωτία, εκτός του νυν βουλευτή Γιώργου Μουλκιώτη, ακούγονται τα ονόματα την Ιωάννας Νταντούμη και Χριστίνας Σταμούλη, ενώ υποψήφιος ενδέχεται να είναι και ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας.

Στην Εύβοια φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι η Κατερίνα Καζάνη και ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, ενώ ακούγονται και τα ονόματα της Μίνας Παπαναστασίου και του Θανάση Τάρτη.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην Κοζάνη ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα επιχειρήσει την επιστροφή του στη Βουλή, ενώ για τη λίστα ακούγονται τα ονόματα των Λουκά Ζαρογιάννη, Όλγας Μαρκογιαννάκη, Τάσου Τσιφλίδη και του προερχόμενου από τη νέα γενιά της Παράταξης Γιάννη Γρηγοριάδη.

Στην Φλώρινα παίζουν δυνατά τα ονόματα των Νίκου Σαμαρά, Διαμάντως Κρητικού και Στέλιου Μαυρίδη, για την Καστοριά του Κοσμά Βαρσάμη, ενώ για τα Γρεβενά του Γιάννη Στούπα.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Στο Ηράκλειο, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο νυν βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου. Για τη μάχη ετοιμάζονται επίσης οι Φραγκίσκος Λαμπρινός, Λάμπρος Βαμβακάς, Φραγκίσκος Παρασύρης και Ελένη Βατσινά, ενώ πιθανές θεωρούνται επίσης οι υποψηφιότητες του Παύλου Μπαριτάκη και της Έφης Κουτεντάκη.

Στα Χανιά παίζουν τα ονόματα των Λίτσας Κουρουπάκη και Νίκου Καλογερή, ενώ στο Λασίθι των Μανώλη Κλώντζα και Γιάννη Γουλιδάκη.

Οι  υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» για τη λίστα του Ρεθύμνου είναι του Μανώλη Χνάρη και της Άννας Ελευθεριάδου, ενώ έχει γίνει κρούση της Χαριλάου Τρικούπη και στον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Μαρινάκη.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στην Αρκαδία εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ για τη μάχη ετοιμάζεται και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας. Πιθανόν να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο οι Απόστολος Σπυρόπουλος, Κώστας Κοκκόρης και  Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.

Στην Κορινθία θα επιχειρήσει ένα ισχυρό εκλογικό comeback η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη, ενώ πολύ πιθανές θεωρούνται επίσης οι υποψηφιότητες των Ανδρέα Λούτα, Βαγγέλη Ανδριανάκου, Σπύρου Φράγκου και Δημήτρη Αγγελόπουλου.

Εκ νέου υποψήφιος στην Αργολίδα θα είναι ο νυν βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, ενώ άλλα  δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Παναγιώτης  Ψυχογυιός και ο Ανδρέας Χρονόπουλος.

Στη Μεσσηνία θα κατέβουν ως φαίνεται οι Παναγιώτης Αλευράς, Γιάννης Πάζιος και Γιώργος Κατσούλης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Στέφανου Μιχαλάκου, του Μενέλαου Γερονικολού και του Ηλία Κουσελά. Την έδρα στην Λακωνία θα διεκδικήσει η Νάγια Γρηγοράκου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακούγεται η επιστροφή του πρώην βουλευτή Γιώργου Νικητιάδη.  Υπάρχει ήδη η κλειδωμένη υποψηφιότητα του Βάϊου Καλοπήτα, ενώ  υποψήφιοι πιθανόν θα είναι η Ελευθερία Φτακλάκη και ο πρώην δήµαρχος Ρόδου Γιώργος Χατζηδιάκος.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Τριαντάφυλλου, στην περίπτωση που αποφασίσει να αφήσει τον αυτοδιοικητικό χώρο.

Για τη Λέσβο ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Πετρέλη και της Βάσως Χοχλάκα.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Στην Κέρκυρα εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα της Συλβάνας Ράπτη και του Δημήτρη Αλεξάκη. Στη Λευκάδα θα κατέβει ως φαίνεται ο Γιώργος Ράπτης.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Για το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων, ως πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Γιάννη Βλασσερού και Δημήτρη Καπούνη.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.