Ειδησεογραφικό site

Όταν ο ανίκανος Τσίπρας απείλησε να τα βροντήξει και να φύγει

210

Αφού χρειάστηκε να περάσει μία πενταετία, τώρα μαθαίνουμε σιγά- σιγά τι πραγματικά συνέβαινε εκείνες τις ημέρες του 2015, τότε που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν απόλυτος άρχων της πολιτικής ο Αλέξης Τσίπρας. Και, πιστέψτε με, ίσως να μην μαθαίναμε ποτέ τα άγνωστα παρασκήνια του δημοψηφίσματος και πώς επέλεγε τους υπουργούς του ο κ. Τσίπρας εάν δεν ερχόταν η πολιτική αλλαγή με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και εάν δεν υπήρχαν οι μεταχρονολογημένες (έστω) αποκαλύψεις κάποιων από τους στενούς συνεργάτες του.

Εις εκ των πρωταγωνιστών της πρώτης φοράς Αριστεράς κυβέρνησης ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αφηγείται πως διαμαρτυρήθηκε τρεις φορές στον κ. Τσίπρα αποκαλύπτοντας μάλιστα τον έντονο διάλογο που είχε μαζί του όταν ο τότε πρωθυπουργός απείλησε πως θα τα βροντήξει όλα και θα φύγει. Να σημειώσω ότι ο κ. Τσίπρας χρωστούσε πολλά στον κ. Κωνσταντόπουλο. Οταν ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν Πρόεδρος του Συνασπισμού ο κ. Τσίπρας ήταν ο γραμματέας της Νεολαίας. Αλλά από τότε άλλαξαν πολλά, ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, ο κ. Κωνσταντόπουλος οδηγήθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, έτσι όπως τα αφηγήθηκε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος:

«Την πρώτη φορά που διαμαρτυρήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν όταν έβαλε τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση. Μόνος του αποφάσισε την υπουργοποίηση του Καμμένου, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να συμβουλευτεί ή να ενημερώσει κάποιο κομματικό όργανο. Το αποφάσισε μέσα σε μια μέρα μαζί με τη γνωστή παρέα του (δηλαδή Παππά, Φλαμπουράρη και λοιπούς). Ρώτησα τότε τον Τσίπρα εάν γνωρίζει ότι ο Καμμένος έγραψε ένα βιβλίο που κατηγορούσε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μένα προσωπικά ότι είμαστε ενταγμένοι σ΄ένα δίκτυο παραπληροφόρησης της Σοβιετικής Ενωσης και ότι μας αντιμετώπιζε ως τρομοκράτες. Ο κ. Τσίπρας δεν μου απάντησε». Και ο κ. Κωνσταντόπουλος συνεχίζει.

Πώς έκανε τον Παπαγγελόπουλο υπουργό

«Η δεύτερη φορά που διαμαρτυρήθηκα έντονα στον κ. Τσίπρα ήταν όταν έμαθα πως θα έβαζε στην κυβέρνηση τον Δ. Παπαγγελόπουλο, που είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ επί Καραμανλή και ήταν εισαγγελέας. Ρώτησα τον κ. Τσίπρα: «Πού τον βρήκατε αυτόν;». Για να μου απαντήσει: «Είναι γείτονάς μου». Στα φοιτητικά μας χρόνια λέγαμε ότι ο βασιλιάς μπορούσε να κάνει υπουργό ακόμα και τον κηπουρό του, στον 21ο αιώνα κάνει κάποιος υπουργό τον γείτονά του». Και συνεχίζει…

«Θα φύγω»

«Η τρίτη φορά που διαμαρτυρήθηκα στον κ. Τσίπρα ήταν όταν αποφάσισε δημοψήφισμα. Με φώναξε και μου είπε: «Βιαστήκαμε να κυβερνήσουμε, δεν προετοιμαστήκαμε σωστά, πελαγώσαμε που μπήκαμε στην κυβέρνηση, δεν διαπραγματευτήκαμε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να μας φοβερίζουν ότι θα μας διώξουν από το ευρώ». Δική σου ευθύνη είναι ότι δεν προετοιμαστήκατε καλά, δεν μπορείς τώρα να διαπραγματευτείς», του είπα. Και τότε μου είπε: «Θα τα βροντήξω όλα και θα φύγω». Οχι, του απάντησα, «μην τα βροντήξεις, καλύτερα να παραιτηθείς και να κάνεις εκλογές. Αλλά αυτός αντί απαντήσεως μου είπε: «Θα κάνω κάτι πιο έξυπνο από εκλογές, θα κάνω δημοψήφισμα». Του είπα «δεν μπορεί η Αριστερά να παίζει με το συνταγματικό δημοψήφισα που είναι στο πολιτικό DNA της». Αυτά έλεγε ο κ. Κωνσταντόπουλος και σας τα μετέφερα ακριβώς όπως τα είπε και βεβαίως, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αμαρτίαν ουκ έχω.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.