Ειδησεογραφικό site

Oπου φύγει-φύγει για το Πάσχα, με ουρές στα διόδια

81

Στα διόδια σήμερα η κίνηση ήταν αυξημένη κατά πολύ και σχηματίστηκαν πολύ μεγάλες ουρές από οχήματα κατοίκων της Αθήνας που εγκατέλειψαν τον κλεινόν άστυ.

Οι αριθμοί που έδωσε η Τροχαία επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές για τη μαζική έξοδο, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., περισσότερα από 13.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας με προορισμό την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Φυσικά, για να πάνε οι εκδρομείς του Πάσχα προς τα διάφορα διόδια της Αττικής χρειάστηκε να περάσουν από ενδιάμεσους δρόμους, όπως την Αττική Οδό ή δρόμους προς το Χαϊδάρι, στους οποίος η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη.

Αναστροφή και επιστροφή στο σπίτι για περισσότερα από 200 οχήματα
Από την έξοδο δεν έλειπαν και τα παρατράγουδα με τους… αμετανόητους οδηγούς, που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τους τεράστιους ελέγχους που κάνει η Αστυνομία στα διόδια και θα πήγαιναν στα χωριά τους για το Πάσχα, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις αυτές.

Οι «παραβάτες» δεν γλίτωσαν από τους αυστηρούς ελέγχους και έτσι περισσότερα από 2000 οχήματα έπεσαν στην φάκα και αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν πίσω.

Μάλιστα στην μάχη κατά των… αμετανόητων και… πονηρών οδηγών επιστρατεύθηκαν ακόμα και υπάλληλοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που έλεγχαν τους οδηγούς με ταυτοποιήσεις και διασταυρώσεις των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Οι αστείες δικαιολογίες με τις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς στην επαρχία
Οι περισσότεροι «παραβάτες» που πιάστηκαν, χρησιμοποιούσαν ό,τι δικαιολογία τους ερχόταν για να μπορέσουν να πείσουν τους αστυνομικούς ότι έχουν τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν εκτός Αττικής.

Οι περισσότεροι έλεγαν είτε πάνε στην επαρχία για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ αρκετοί έλεγαν ότι πάνε σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.