Ειδησεογραφικό site

Οι πρώην «πράσινοι» βουλευτές που δε βγήκαν με τον Σύριζα

156

Πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής, μετά από τα αποτελέσματα των χτεσινών (25.06.2023) εκλογών.

Η ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχε ως αποτέλεσμα το κόμμα να χάσει 23 έδρες. Να πέσει, δηλαδή, από τις 71 έδρες που είχε στις 21 Μαΐου στις 48, καθώς και να μην εκλέξει βουλευτή σε 23 εκλογικές νομούς.

Από τους αποκαλούμενους «Πασοκογενείς» που είχαν εκλεγεί στις κάλπες του Μαΐου, δεν μπήκαν στη Βουλή οι:

  • Χρήστος Σπίρτζης, στην Ανατολική Αττική
  • Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
  • Γιάννης Ραγκούσης, στην Β’ Πειραιά (στον νομό Τρικάλων εκλέγεται η σύντροφός του, Μαρίνα Κοντοτόλη)
  • Άγγελος Τόλκας, στην Ημαθία

Στις εκλογές του Μαΐου δεν εξελέγησαν, και ως εκ τούτου ήταν χαμηλά στις λίστες των εκλογών του Ιουνίου, οι «Πασοκογενείς»:

  • Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών
  • Θάνος Μωραΐτης, στην Αιτωλοκαρνανία
  • Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο Νότιο Τομέα Αθηνών
  • Στέφανος Τζουμάκας στο Νότιο Τομέα Αθηνών

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ηχηρά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που έμειναν ή ενδέχεται να μείνουν εκτός Βουλής, η μία έδρα που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο επικρατείας έκλεισε την πόρτα εισόδου στη Βουλή στην εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Εκτός Βουλής έμεινε και ο Νίκος Βούτσης, αλλά και ο Γιώργος Τσίπρας.

Η Ρένα Δούρου θα περιμένει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για το ποια έδρα θα κρατήσει. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατήσει την έδρα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, τότε η Ρένα Δούρου θα μείνει εκτός Βουλής. Στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιάννης Μουζάλας.

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα περιμένει και ο Θόδωρος Δρίτσας. Αν ο κ. Τσίπρας κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά, τότε ο κ. Δρίτσας θα μείνει εκτός Βουλής. Εκτός Κοινοβουλίου έμεινε και ο Γιάννης Αμανατίδης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν μία έδρα λιγότερη στην Α’ Θεσσαλονίκης. Εκτός Βουλής έμειναν και οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης

Τα σχόλια είναι κλειστά.