Ειδησεογραφικό site

Ο πρωθυπουργός μας δεν είναι ανεύθυνος άρχων

273

Η τετραετής πολιτική πορεία του μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ -και των μελών που το απαρτίζουν- έχει αξιολογηθεί σε όλες τις πτυχές της από τον ελληνικό λαό. Το χρονικό αυτό διάστημα ήταν αρκούντως ικανό ώστε να προσμετρηθεί ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης και να ζυγιστούν τα θετικά ή τα αρνητικά χαρακτηριστικά της.

Το ισοζύγιο της αξιολόγησης γέρνει σαφώς προς την αρνητική πλευρά. Η κυβέρνηση, η οποία οδεύει προς την έξοδο από την εξουσία, θα καταχωρηθεί στα κατάστιχα της Ιστορίας ως η χειρότερη που γνώρισε ποτέ η χώρα μας, έχοντας μάλιστα τεράστια απόσταση από τη δεύτερη.

Ένα γκρουπούσκουλο, του οποίου η πολιτική δύναμη έφτανε στο ασήμαντο ποσοστό του 3% το 2008, αναρριχήθηκε το 2015 στην εξουσία πραγματοποιώντας ένα άλμα… επί κοντώ, αποσπώντας το 36,5% των ψήφων. Ένα ποσοστό που κατακτήθηκε αφού εν τω μεταξύ έλαβαν χώρα σημεία και τέρατα, πολλά από τα οποία θα είναι χαίνουσες πληγές και θα ταλαιπωρούν τις επόμενες γενιές.

Ό,τι προηγήθηκε ήταν βασισμένο στο ψέμα, την υπερβολή, το μίσος, τον διχασμό, την υποκρισία, τον αμοραλισμό, την οίηση, τον δογματισμό και τις έωλες υποσχέσεις. Τα επίχειρα όλου αυτού του μείγματος, το οποίο αποτελεί την πρώτη ύλη για να κατασκευαστεί ένας καταστροφικός λαϊκισμός, τα βρίσκουμε κάθε μέρα μπροστά μας.

Θα σταχυολογήσουμε ορισμένα γεγονότα, που αποτελούν κορωνίδες της ανερμάτιστης κυβερνητικής πολιτικής, ξεκινώντας από το πλέον επίκαιρο θέμα που αφορά το αυριανό δημοψήφισμα στα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (και οι δύο προερχόμενοι από τη θρυλική ΚΝΕ) υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια θα ονομάζονται «Μακεδονία» σκέτα, όπως διατείνεται σε όλους τους τόνους ο Ζόραν Ζάεφ, και όχι «Βόρεια», όπως αναγράφεται στο κείμενο της συμφωνίας.

Είναι βέβαιο ότι η εκχώρηση του ονόματος, ένα γεγονός που καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να υπογράψει, θα αποτελέσει την απαρχή δεινών για την πατρίδα μας. Δεν είναι μόνο ο σφετερισμός της Ιστορίας μας και η καπηλεία με το όνομα της Μακεδονίας αλλά και η εμπλοκή της χώρας μας σε γεωπολιτικά παιχνίδια, στα οποία συμμετέχουν ΗΠΑ, Ρωσία, Ε.Ε. και εσχάτως Κίνα.

Η εκτρωματική αυτή συμφωνία, που θα επικυρωθεί με το αυριανό δημοψήφισμα (θα είναι εύγλωττοι οι πανηγυρισμοί του Ζάεφ και των υπηκόων του), θα εντείνει τον αλυτρωτισμό στα Σκόπια ενώ παράλληλα θα προκύψουν νέα προβλήματα στα Βαλκάνια. Σε ό,τι αφορά τη στάση του συν-εταίρου του Τσίπρα, υπουργού Άμυνας, και τις απειλές του για καταψήφιση στη Βουλή, είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για πολιτική συμπαιγνία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τότε που σύμφωνα με το… όνειρο του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή η χώρα με το τέλος των μνημονίων επέστρεψε στην κανονικότητα και πλέον θα χειρίζεται μόνη τα προβλήματά της, ξεκίνησε μια συζήτηση μακράς διαρκείας εάν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις σύμφωνα με τον νόμο του άλλου εμβληματικού στελέχους της ΚΝΕ (καθώς είχε γράψει ιστορικές στιγμές στο αμφιθέατρο της Νομικής) Γ. Κατρούγκαλου.

Το μέλημα της κυβέρνησης είναι ένα: Να πείσει τους δανειστές ώστε να μην εφαρμοστούν τρεις ψηφισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ νόμοι που αφορούν τις περικοπές, προκειμένου να μην υποστεί «την μήνιν» των συνταξιούχων στις επικείμενες εκλογές. Γονυπετής ο Τσίπρας εκλιπαρεί τη Μέρκελ και άλλους παράγοντες της Ε.Ε. για να ανασταλεί το μέτρο.

Συμφωνούμε να ανασταλεί γιατί οι συνταξιούχοι πένονται πλέον από τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουν κάθε μήνα. Όμως ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος πρέπει πρώτα να ζητήσουν συγγνώμη αφού διατείνονταν σε πρόσφατες δηλώσεις τους ότι το πρόβλημα του Ασφαλιστικού θα λυθεί στη χώρα μας με… φυσικό τρόπο! Όταν δηλαδή σε μερικά χρόνια θα αποδημήσουν οι άνω των 70 ετών.

Ο απόλυτος κυνισμός! Να πεθάνουν δηλαδή κάποιοι συνταξιούχοι για να εξασφαλιστούν οι συντάξεις των… ζωντανών. Αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση είναι ικανή -από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της- προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιες ψήφους να μετατρέψει τις κηδείες συνταξιούχων σε συγκεντρώσεις χειροκροτητών! Μπορεί να ακούγεται μακάβριο αλλά οι απόψεις του πρωθυπουργού και του υπουργού αφήνουν περιθώριο για τέτοιες ερμηνείες.

Εκτός από τη συγγνώμη στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση όφειλε μία ακόμη μεγαλύτερη για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι και τις τεράστιες καταστροφές στην περιοχή. Κάτι παρόμοιο όχι μόνο δεν βρίσκεται στις σκέψεις του Τσίπρα αλλά αντιθέτως επιχειρείται από την κυβέρνηση του να μπει φρένο στην ανακριτική διαδικασία.

Μπορεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά τον κουρνιαχτό που σήκωσε η απόφασή της να ενσωματωθεί στη δικογραφία το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, να υπαναχώρησε, τίποτε όμως δεν εξασφαλίζει τη σύντομη περαίωση της προανάκρισης και την απαγγελία κατηγοριών ώστε να αποσταλούν κλήσεις για εξηγήσεις σε υπευθύνους της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δήμων, περιφέρειας και άλλων που ενδεχομένως εμπλέκονται.

Όλη αυτή η εργώδης προσπάθεια από την κυβέρνηση για κωλυσιεργία στην ανάκριση έχει μια σημαντική ερμηνεία. Ο πρωθυπουργός και το κλειστό επιτελείο του που τον συμβουλεύει, δεν θέλει η έρευνα να «ακουμπήσει» πολιτικά πρόσωπα εν όψει της προσεχούς προεκλογικής περιόδου. Επιθυμούν δηλαδή να μείνουν μακριά από τα φώτα της… ανάκρισης και να μείνουν στη λήθη του χρόνου τα 99 τραγικά θύματα.

Μετά από όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μία πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Fraser του Καναδά, που αφορά την οικονομική ελευθερία, κατατάσσει τη χώρα μας στην 108η θέση παγκοσμίως, ισοβαθμώντας με το υπέροχο βασίλειο της Σουαζιλάνδης, μιας χώρας με πληθυσμό 1.391.385 κατοίκους που βρίσκεται μεταξύ Νότιας Αφρικής και Μοζαμβίκης. Στο βασίλειο αυτό δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα ενώ τα πρόσωπα (55 τον αριθμό) που μπαίνουν στη Βουλή, είναι όλα ανεξάρτητα – μεμονωμένα και δίνουν λόγο μόνο στον βασιλιά τους.

Η Αλβανία βρίσκεται στην 34η θέση, η Ρουμανία στην 20ή και η Βουλγαρία στην 46η. Μετά από όλα αυτά πρέπει να υπομνήσουμε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι στη χώρα μας ο πρωθυπουργός δεν είναι… ελέω Θεού ανεύθυνος άρχων όπως παλιά οι βασιλείς. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης δεν μπορεί να υποκρίνεται και να κάνει τον ανήξερο όταν η χώρα μας μοιράζεται την 108η θέση με τη Σουαζιλάνδη. Γι’ αυτό γρήγορα στην κανονικότητα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.