Ειδησεογραφικό site

«Ντόμινο» αποκλεισμών κομμάτων που είναι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

14

«Γαϊτανάκι» αποκλεισμών στα κόμματα, που είναι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Υπό τις «ευλογίες» του Κ. Μητσοτάκη, το ένα μετά το άλλο, βγαίνουν εκτός εκλογικής μάχης κόμματα που καταγράφηκαν στις δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη να εισπράττουν μονάδες από τη ΝΔ, ψαλιδίζοντας το ποσοστό της.

Σαν προοικονομία σε αρχαία τραγωδία, το στίγμα όσων επακολούθησαν έμελλε να δώσουν οι καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου που προκάλεσαν πολιτικό σεισμό. Πρόκειται για την περίφημη επαφή που είχε ο ίδιος με «ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα», με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου φυσικά. Ο ίδιος είχε κατονομάσει στη συνέχεια τον Γ. Γεραπετρίτη.

«Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές», είχε δηλώσει, δίνοντας το στίγμα των υπόγειων διεργασιών και νημάτων που κινεί το Μαξίμου. Αυτά, μόλις προ περίπου 15 ημερών.

Αποκλεισμός των κομμάτων Μπογδάνου και Λατινοπούλου

Σήμερα, στην ακροδεξιά πολιτική συνοικία, ο Άρειος Πάγος «κόβει» κόμματα.

Επί του παρόντος, εκτός εκλογικής μάχης έμεινε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μετά την «αποβολή» του πρώην πολιτικού συνοδοιπόρου της Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Οι δυο τους δεν τα «έσπασαν» μόνο κομματικά, αφού τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους, αλλά το πράγμα αγρίεψε περισσότερο μεταξύ τους, καθώς ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Η προσφυγή αφορά την ονομασία του κόμματος «Πατρίδα» το οποίο υποστηρίζει ο Κ. Μπογδάνος ότι ήταν δικό του. Το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην βουλευτή Κ. Μπογδάνου, ο οποίος μένει επίσης εκτός εκλογών λόγω του συμβόλου που χρησιμοποιεί.

Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός του κόμματος Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το εθνικό σύμβολο κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» κατά την οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου «έκλεψαν» το όνομα, επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Από την πλευρά της η Πατριωτική Ένωση, έκανε λόγο για πραξικοπηματική κίνηση και μεθόδευση από το σύστημα Μητσοτάκη. Όλα αυτά «θυμίζουν χούντα», έλεγαν από το κόμμα, σημειώνοντας ότι «κόβουν όλα τα κόμματα που είναι επικίνδυνα για το σύστημα Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κατατέθηκε στο Άρειο Πάγο το αίτημα για να κατέλθει το κόμμα στις εκλογές, υπήρχε και συνοδευτικό υπόμνημα πως «αν υπάρχει θέμα με το σύμβολο του κόμματος και συγκεκριμένα με τον «Ήλιο Βεργίνας» ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα το απέσυραν.

Εν τω μεταξύ, έχουμε να δούμε κι άλλα επεισόδια στο ίδιο σίριαλ. Την Παρασκευή (28/4) πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη στον Άρειο Πάγο την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσουν για την προσφυγή, κατά του σήματος του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», την πατρότητα του οποίου διεκδικεί ο Δημήτρης Μιχάκης, που ζητάει να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Παράλληλα, προσφυγή σε βάρος του Δημήτρη Μιχάκη κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να βγάλει απόφαση μετά την Πρωτομαγιά, την Τρίτη (2/5).

Τα σχόλια είναι κλειστά.