Ειδησεογραφικό site

Novartis: Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

155

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με αμετάκλητο βούλευμα, για τη σκευωρία Novartis, η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ειδικότερα, στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για την υπόθεση Novartis.

Αυτό αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ύστερα από μακρά συνεδρίαση.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται αναφορικά με το σκέλος της έρευνας της Novartis που αφορούσε τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Οι κατηγορίες για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.
Ειδικότερα:

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ομόφωνα παραπέμπεται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία.
Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Επίσης, απαλλακτική είναι η πρόταση του Δικαστικού Συμβουλίου για τους εκδότες Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, οι οποίοι είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή

Τα σχόλια είναι κλειστά.