Ειδησεογραφικό site

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι εθνικές εκλογές πρέπει και θα μας βρουν πανέτοιμους

55

Με ομιλία στην ανανεωμένη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ,  ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κόμμα θα αναδείξει τον νέο γραμματέα αλλά και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Ξεκινώντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών είτε το Φθινόπωρο είτε αργότερα. Ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, να βρεθούν κοντά και δίπλα στην κοινωνία και να μην είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να γίνει ένας εναλλακτικός πόλος εξουσίας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα θυμίζει τίποτα την περιπέτεια που έζησε η χώρα – όπως είπε – με την διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Να τελειώνουμε με την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο, σημείωσε λέγοντας ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται μεταξύ τους για τον μικροκομματισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ζούμε τις «ολιστικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη σε ένα φιλοσοφικό επίπεδο». Αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, λέγοντας ότι ο Έλληνας πολίτης πληρώνει την 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη λόγω των φόρων, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται, όπως είπε, να μειώσει.

Είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν ως «Πόντιος Πιλάτος», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας παράλληλα, ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να σταματήσει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό για το θέμα του ρεύματος.

Σε ποιες βάσεις και με ποια δεδομένα έγινε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για καλυτέρευση των σχέσεων με την Άγκυρα, αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας για τα εθνικά θέματα. Η Τουρκία ζητά σύσσωμη την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι πρέπει τα Ευρωπαϊκά κράτη να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Τουρκία, «έναν διεθνή ταραξία, όπως είναι ο κ. Ερντογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει μια ειρηνική θάλασσα, πρόσθεσε.

Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη για όλους, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας για την Κλιματική Κρίση, η οποία όπως είπε αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας. «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας», σημείωσε ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για το κλίμα.

«Η πορεία της αναγέννησης του κόμματος, θα είναι κερδοφόρα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας ότι θα είναι δύσκολη διότι αμφισβητούν τους σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας, που προϋπήρχαν της οικονομικής κρίσης αλλά και ενισχύθηκαν τα χρόνια εκείνης. Παρακρατική μηχανισμοί δεν θα κρατήσουν σε ομηρεία την παράταξη σε αυτή τη νέα προσπάθεια, υπογράμμισε. Το υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Δεν θα ανακόψει την πορεία της παράταξης κανείς, εμείς θα είμαστε νικητές, υπογράμμισε προς το τέλος της ομιλίας του.

Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις το ΥΠΕΞ για τα πρόσφατα δημοσιεύματα υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. Σε αυτή την αποστροφή του, δέχθηκε ένα θερμό χειροκρότημα από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.

Σπυρόπουλος για Γραμματέας του κόμματος

Για την θέση του γραμματέα ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρότεινε τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Τον παρουσίασε ως έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο, ο οποίος μπορεί να πετύχει πολλά στον εργασιακό βίο του.

Για το Πολιτικό Συμβούλιο, Αλεξόπουλο Γρηγόρη (ΠΑΤΡΑ), Τόνια Αντωνίου βουλευτή & πρ. γραμ, Αποστόλου Ολυμπία, Γιάνναρο Γιώργο – δικηγόρος, Πέννυ Δαλαμπούρα – ιατρός, Πέτρο Ευθυμίου – πρ. υπουργός, Καναβάκη Μαρία, Χάρη Καστανίδη – βουλευτής, Χαρά Κεφαλίδου – βουλευτής, Πάρη Κουκουλόπουλο – πρ. δήμαρχο Κοζάνης, Πωλίνα Λάμια γραμματέας δ – Ανδρέα Λοβέρδο – βουλευτής, Δημήτρη Μάντζο – Εκπρόσωπο Τύπου, Θέοδωρο Μαργαρίτη – στέλεχος Ανανεωτικής Αριστεράς, Μαρκογιαννάκη Όλγα, Μεϊμάρογλου Ιωάννη, Μήλη Νίκο, Ρωξάνη Μπέη – δικηγόρος, Στέφανο Ξεκαλάκη – πρ. γραμματέα, Δημήτρη Οικονόμου, Γιάννη Παπαγεωργίου, Σαούλη Αντώνη, Σαχινίδη Φίλιππο – πρ. υπουργός, Κώστα Σκανδαλίδη – βουλευτή, Γεράσιμο Σκαφίδα – ηθοποιό, Έφη Χαλάτση -, Παύλο Χρηστίδη, Μανώλη Χριστοδουλάκη – πρ. γραμματέα, Χρονοπούλου Ελένη – Δικηγόρος, Κώστα Χρυσόγονος, πρ ευρωβουλευτής, Δανάη Τσακάλου.

Κλείσιμο

Το Πολιτικό Συμβούλιο, συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, Μιχάλης Κατρίνης επικεφαλής ΚΟ, Λίτσα Λιακούλη γραμματέας ΚΟ, Απόστολος Πάνας, Γιώργος Τσούμας επικεφαλής Νεολαίας, Απόστολος Πόντας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.