Ειδησεογραφικό site

Νίκος Aνδρουλάκης: «Είμαστε το μοναδικό κόμμα εθνικής ευθύνης»

23

Ως το κόμμα που λειτουργεί θεσμικά και μπορεί να βρει τη συναίνεση ακόμα και όταν στη Νέα Δημοκρατία έχουν ως σύμβουλο την αλαζονεία θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην «κρίσιμη», λόγω του νομοσχεδίου, συνεδρίαση, εκτός από τον γάμο των ομοφύλων, θα αναφερθεί και στην επιστολική ψήφο, εκεί όπου το Κίνημα είναι έτοιμο να δώσει μία «δεύτερη ευκαιρία» στη Νέα Δημοκρατία. Καθώς δε η οικονομία και η ακρίβεια αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τη Χαριλάου Τρικούπη, οι πρωτοχρονιάτικες πίτες έχουν γίνει κατά έναν τρόπο «καύσιμο» για να πάρουν μπρος οι κομματικές μηχανές εν όψει Ιουνίου και ευρωπαϊκών εκλογών.

«Το μόνο θεσμικό κόμμα»

Έντονα επικριτικοί απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης, στην οποία καταλογίζουν αλαζονεία, ακραία καθεστωτική νοοτροπία και τακτικισμό, είναι στο ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία της Νίκης Κεραμέως, η οποία άνοιγε τον δρόμο για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα στη Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύουν επίθεση και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνουν απαξιωτική πολιτική προς την αντιπολίτευση, καθώς, όπως λένε, «αντιμετωπίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης περίπου ως κομπάρσους που έχουν την υποχρέωση να βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις του». Παρά την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστολική ψήφο – κάτι το οποίο φάνηκε και από την ομιλία του Ανδρουλάκη στη Βουλή –, στη Χαριλάου Τρικούπη είναι έτοιμοι να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία.

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι προσφέρουμε συναίνεση για την επιστολική ψήφο. Ήμασταν θετικοί επί της αρχής. Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση. Αλλά ο ελληνικός λαός τη βλέπει αυτή την περιφρόνηση, και θα έρθει ο καιρός που θα πληρώσετε και την περιφρόνηση και την αλαζονεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του μάλιστα ξεκαθαρίζουν στο «Ποντίκι» ότι το Κίνημα είναι έτοιμο να δώσει ακόμη μία, τελευταία, ευκαιρία για να υπάρξει συναίνεση.

«Σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι είμαστε απολύτως αρνητικοί, διότι εργαλειοποιείτε μια σοβαρή μεταρρύθμιση» τονίζουν, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι παραμένει θεσμικό και θέλει να αποδείξει τη συναίνεση. Μάλιστα, δεν κρύβουν ότι με τα όσα προσπάθησε να κάνει ο πρωθυπουργός μέσω της υπουργού Εσωτερικών θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους, μιλώντας ακόμα και για εκτροπή, αλλά δεν το έκαναν γιατί θέλησαν να κρατήσουν «στάση αξιακή».

«Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να υπονομεύσει τη συναίνεση. Διότι δεν την ενδιαφέρει να διευκολύνει τους Έλληνες του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Την ενδιαφέρει να παγιδεύσει ή να συκοφαντήσει όσους προσέρχονται με πνεύμα συναίνεσης σε αυτή τη συζήτηση» λένε. Ως προς τον χρόνο που θα μπορούσε να ξεκινήσει ο νέος διάλογος, αυτός τοποθετείται μετά τις ευρωεκλογές και αφού θα έχει ήδη εφαρμοστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως θα ανακοινώσει και ο Ανδρουλάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το κόμμα θα κινείται στους παρακάτω πυλώνες:

• «Να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη στην πολιτική».

• «Η στόχευσή μας είναι η εθνική πολιτική».

• «Βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα».

• «Η πολιτική της ευθύνης είναι αναλλοίωτη στο ΠΑΣΟΚ».

Καθημερινότητα και ισότητα στον γάμο

Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνεδριάζει (κλειστή) στη Βουλή και όχι διαδικτυακά, ο Ανδρουλάκης θα επαναλάβει τις θέσεις του κόμματός του για τον γάμο των ομοφύλων τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά έχει σταθεί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάντα στη γραμμή της κατάργησης κάθε είδους διάκρισης».

Οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν (σύμφωνα με πληροφορίες είναι έξι) δεν θα υποστούν κυρώσεις, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να επιτεθεί εκ νέου στον Μητσοτάκη για τη σύσταση της αποχής, την οποία ήδη ενστερνίζονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

«Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός έδειξε στους βουλευτές και στους υπουργούς του τον δρόμο της αποχής, προκειμένου να μην προκληθεί κυβερνητική κρίση αλλά και ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του. Η εικόνα όμως ενός πρωθυπουργού που υποδεικνύει ο ίδιος την αποχή στους βουλευτές του για να κρυφτούν ουσιαστικά και να μην του δημιουργήσουν πρόβλημα τι μήνυμα δίνει στους πολίτες;» θα αναρωτηθεί ο Ανδρουλάκης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δηλώσεις βουλευτών του, όπως ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και τα φαινόμενα αυτά «δεν θα επαναληφθούν».

Οι πίτες ζεσταίνουν τις… κομματικές μηχανές

Ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ έχει έναν διπλό στόχο στις ευρωεκλογές και αυτός δεν είναι άλλος από τη δεύτερη θέση καθώς και μια σημαντική αύξηση των ποσοστών του. Μάλιστα, η αύξηση των ποσοστών – σύμφωνα με κορυφαία στελέχη – πρέπει να είναι τέτοια που να πιστοποιεί πως το κόμμα είναι σε τροχιά δυναμικής ανόδου, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα αμφισβητήσει τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κόσμος πλέον πλησιάζει και ακούει το ΠΑΣΟΚ, επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ παρά τις διαφοροποιήσεις του παρελθόντος, γιατί βλέπει ότι και προοπτική υπάρχει και γίνεται ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση με προτάσεις και λύσεις» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη.

Καλύτερος τρόπος από το να πάρουν μπρος οι κομματικές μηχανές δεν είναι άλλος από τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, στις οποίες επικρατεί «πανικός», αφού βουλευτές και κορυφαία στελέχη έχουν τουλάχιστον ένα ραντεβού την ημέρα. Η βάση – όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη – πρέπει να κρατηθεί σε εγρήγορση, ενώ το καλύτερο ζέσταμα γίνεται τώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.