Ειδησεογραφικό site

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεκαπενταύγουστο στο Μόντρεαλ με την ομογένεια

235

Μιλώντας με δημοσιογράφους κατά τη δεξίωση για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε  πως τον Δεκαπενταύγουστο θα μεταβεί στο Μόντρεαλ του Καναδά για συναντήσεις με την ομογένεια.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2016, στον Καναδά υπάρχουν αυτή τη στιγμή 271.405 μόνιμοι κάτοικοι ελληνικής καταγωγής. Στον αριθμό αυτό δεν συγκαταλέγονται άτομα ελληνικής καταγωγής που μετανάστευσαν εκεί από περιοχές εκτός Ελλάδος, όπως για παράδειγμα από την Κωνσταντινούπολη, από την Αίγυπτο και την Βόρεια Ήπειρο.

Τα πρώτα κύματα μετανάστευσης ομοεθνών μας στη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του πλανήτη (μετά τη Ρωσία) καταγράφονται στα τέλη του 19ου αιώνα, από άτομα που στο πλαίσιο εύρεσης εργασίας ασχολήθηκαν ως εργάτες σε βιομηχανίες, καθαριστές κτιρίων και σερβιτόροι. Η πλειοψηφία όσων ζουν σήμερα στη χώρα, μετέβησαν εκεί κατά τη δεκαετία του 1960 και μένει στην ευρύτερη περιφέρεια του Τορόντο (περίπου 65.000), στο Μόντρεαλ (περίπου 40.000 άτομα) και στο Βανκούβερ (περίπου 5.200 άτομα). Μικρότερες ελληνόφωνες παροικίες υπάρχουν στην Οττάβα (2.300), το Κάλγκαρι (1.300), το Έντμοντον (1.000) και το Χάλιφαξ (1.000)

Τα σχόλια είναι κλειστά.