Ειδησεογραφικό site

Μπαράζ περιοδειών ξεκινά ο Ν. Ανδρουλάκης: Από τη Μακεδονία ως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα

58

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης των κομματικών οργάνων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης προγραμματίζει ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών.

Την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στα Γιαννιτσά.
Την Πέμπτη θα περιοδεύσει στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη
Την Παρασκευή θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Την Κυριακή το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζει επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στην Κω, από όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα επισημάνει εκ νέου τα μηνύματά του προς τη γείτονα Τουρκία αλλά και τους συμμάχους και εταίρους της χώρας.
Ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει ότι απαιτείται μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στη βάση στοχευμένων κυρώσεων κατά προσώπων που βοηθούν και ενισχύουν τον Ερντογάν αλλά και ενός εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη.

Ψηλά στην ατζέντα τίθενται τα θέματα της ακρίβειας, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους διαβίωσης των πολιτών.

Το Σαββατοκύριακο η Χαριλάου Τρικούπη έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον «Υπουργό Ακρίβειας», όπως χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη, δίχως όμως να υπάρξουν απαντήσεις:

«Για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από «καύσιμα» και παρά την υπεραπόδοση των εσόδων το τελευταίο εξάμηνο του πληθωρισμού, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά αγαθά;
Γιατί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλότερος από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη όλους τους τελευταίους μήνες;
Για ποιον λόγο βάσει των στοιχείων της EUROSTAT ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι 45% μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι 50% μεγαλύτερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης;
Για ποιον λόγο η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,32 ευρώ, ενώ στην Ιταλία, που προχώρησε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είναι περίπου 1,81 ευρώ;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.