Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διασύρει την χώρα και διώχνει τις επενδύσεις

33

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο κ. Τσίπρας καλύπτει απολύτως τον κ. Δρίτσα

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της Cosco εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πονηριές της διέσυρε την χώρα και διώχνει τις επενδύσεις. Όπως είπε, «η συμφωνία με την Cosco είναι μια σημαντική συμφωνία για την ελληνική κοινωνία» και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση Τσίπρα τόνισε: «με τα τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώσατε πολιτικά».

«Αναρωτιέμαι τι θα σκέφτεται ένας δυνητικός επενδυτής», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Άλλα συμφωνείτε με την εταιρεία και άλλα να φέρνετε προς ψήφιση στη Βουλή».

«Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά ειδικά με μια τόσο σημαντική συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι η επίτομη της αναξιοπιστίας, σε μια εποχή που η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα», ανέφερε,

«Εσείς διώχνετε και τους λίγους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας να διώξετε και τους λίγους επενδυτές, για να κάνετε το χατήρι σε μία δράκα συνδικαλιστών», συνέχισε, σημειώνοντας πως μετά την επιστολή-κόλαφο της Cosco, ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για το θέμα γιατί «καλύπτει απολύτως τον κ. Δρίτσα».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τους υπουργούς του».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη να πάει η χώρα σε εκλογές, «για να μπει ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα».

«Η χώρα χρειάζεται εκλογές. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση για να την οδηγήσει στο μετά το λαϊκισμό εποχή», υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα πως η οικονομία της Ελλάδας έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι από μία κυβέρνηση που όταν λέει άσπρο ή μαύρο εννοεί το αντίθετο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.