Ειδησεογραφικό site

Μιχάλης Κατρίνης: «Ο Σάκης Πεπονής με τη δημιουργία του ΑΣΕΠ, δεν συνομίλησε με την Ιστορία. Έγραψε Ιστορία»

108

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκπροσώπησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση για την ονοματοδοσία της αίθουσας της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ σε «Αίθουσα  Αναστάσιος Πεπονής», παρουσία του Προέδρου της Βουλής, του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών, καθώς και της οικογένειας και συνεργατών του αείμνηστου Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως για το εγχώριο πολιτικό σύστημα μια τέτοια πρωτοβουλία είναι κομβική, καθώς σηματοδοτεί έστω και σε συμβολικό επίπεδο, όχι μόνο μία οφειλόμενη τιμή, αλλά και  μια προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας του πολιτικού συστήματος, το οποίο – όχι άδικα – για δεκαετίες βάλλονταν από τους πολίτες, καθώς η αξιοπιστία του παρέμενε και σε μεγάλο βαθμό παραμένει ζητούμενο.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως ο ν. 2190/1994 – γνωστός και ως «νόμος Πεπονή» – για τη δημιουργία του ΑΣΕΠ αποτέλεσε μία τεράστιας σημασίας μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα, υπενθύμισε με νόημα ότι παρότι ο «νόμος Πεπονή» διασφάλισε το αδιάβλητο των διαδικασιών πρόσληψης στο δημόσιο, χτυπώντας καίρια τα πελατειακά δίκτυα και τις ρουσφετολογικές λογικές που κυριαρχούσαν για δεκαετίες, ωστόσο από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ, χαρακτηρίστηκε «πολιτικό κακούργημα».

«Πολλοί είναι αυτοί που στέκονται στο ότι ο Αναστάσιος Πεπονής πλήρωσε πολιτικά την επιμονή και την αποφασιστικότητα του για να περάσει και να ενεργοποιηθεί αυτός ο νόμος, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, για να καταλήξει ωστόσο: «Ποιος, αλήθεια, πιστεύει ότι το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος επηρεάζει την κρίση της Ιστορίας για τον μεγάλο αυτό πολιτικό άνδρα;».

«Η στενή οικογένεια του, είναι σίγουρα περήφανη για όλα όσα έκανε στη μακρά πολιτική του διαδρομή. Όπως περήφανοι είμαστε και εμείς, η ευρύτερη πολιτική οικογένεια του, το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.