Ειδησεογραφικό site

Μάντζος: «Στηρίζουμε υποψηφιότητες που προάγουν την Αυτοδιοίκηση και δεν την εξαρτούν από κομματικά γραφεία»

41

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «από την αρχή έχουμε πει ότι θέλουμε μία αυτοδιοίκηση με πραγματικές εξουσίες, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, υλικούς και ανθρώπινους πόρους και χειραφέτηση από τα κομματικά γραφεία και την κεντρική διοίκηση. Για αυτό και εμπιστευόμαστε ανθρώπους με σύγχρονες, αισιόδοξες και ελπιδοφόρες υποψηφιότητες που στηρίζονται από το αυτοδιοικητικό κίνημα».

Αφού υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διατήρησε ισχυρές τις δυνάμεις του στην Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής κρίσης του χώρου, έκανε λόγο για «αξιοκρατικές στηρίξεις ενώ αντιθέτως παρατήρησε ότι: «Το “φύγε εσύ, έλα εσύ” μεταξύ Πατούλη και Χαρδαλιά είναι ασκήσεις κομματικής εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ συμπλήρωσε: «Εμείς στηρίζουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αναπτύξει παρατάξεις και κινήσεις μέσα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, στηρίζονται από τις τοπικές κοινωνίες και γνωρίζουν τα ζητήματα και τα προβλήματά τους».

«Κάθε δημοκρατικό κόμμα που σέβεται τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας, την αφήνει να εκφραστεί και έρχεται και διατυπώνει στηρίξεις στις υποψηφιότητες, τις παρατάξεις και τα πρόσωπα τα οποία, πρώτον, απηχούν καλύτερα και πληρέστερα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και, δεύτερον, συμφωνούν με τις δικές του απόψεις και αρχές για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος.

Μάντζος: Γιατί στηρίζουμε Δούκα στον Δήμο Αθηναίων
Ως προς τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Χάρη Δούκα για το Δήμο Αθηναίων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος αναφέρθηκε σε «μία υποψηφιότητα η οποία είναι σύγχρονη και ελπιδοφόρα και ανοίγει, με προγράμματα εφαρμοσμένα στο εξωτερικό, μία οικολογική “πράσινη” ατζέντα για μία πόλη η οποία δεν είναι βιώσιμη και απέναντι σε μία δημοτική αρχή η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτές είναι υποψηφιότητες που προάγουν την αυτοδιοίκηση και δεν την εξαρτούν από τα κομματικά γραφεία».

Τι είπε για τη Νέα Αγχίαλο
Σχολιάζοντας, παράλληλα, το πόρισμα της ΕΔΕ για τις εκρήξεις πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο ο Δ. Μάντζος σημείωσε ότι «θα τη μελετήσουμε. Όμως, δεν μπορεί κανείς να μιλά μόνο κατόπιν εορτής για την ανάγκη επιθεώρησης της πυρασφάλειας κρίσιμων αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας. Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν κάηκε η Βόρεια Εύβοια και η Πάρνηθα. Χθες τον είδαμε να επιθεωρεί κατόπιν εορτής με χάρτες τις μονάδες και αν έχουν πυρασφάλεια. Όλα αυτά δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν; Και η ΕΔΕ, αναρωτιέμαι, σταματά στο επίπεδο του διοικητή ή μπορεί να φτάσει και πιο ψηλά; Αυτές είναι όλες οι απορίες και οι αναπάντητες ερωτήσεις που παραμένουν».

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «τη συναίνεση και τη λέμε και την εννοούμε και την κάνουμε πράξη. Αλλά αυτή η συναίνεση ούτε επιβάλλεται, ούτε μπορεί κανείς να την εκβιάζει. Την οικοδομεί μέσα από συνεννόηση, συναντίληψη και ενημέρωση» και εξήγησε:

«Επειδή έχουμε νεκρούς ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και συμπολίτες μας που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις πυρκαγιές, οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι πολίτες να συνδράμουμε σε έναν πραγματικό εθνικό διάλογο που θα γίνει στη Βουλή για την πολιτική προστασία και τη διαχείριση της κρίσης στα δάση. Η κλιματική κρίση είναι πραγματική, αλλά δεν μπορεί να είναι μία απλή δικαιολογία για κυβερνητικές παραλείψεις».

«Να αποδοθούν ευθύνες για τη φωτιά στη Ρόδο»
Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καταστροφή της Ρόδου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες για την καθυστέρηση αξιοποίησης των εναέριων μέσων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους κτηνοτρόφους με αφορμή πρόσφατη αυτοψία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον τόπο της καταστροφής, στο Βελεστίνο και τον Άγιο Γεώργιο Φερών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να υπάρχουν και προγράμματα βοήθειας και προγράμματα αποκατάστασης των μεγάλων καταστροφών που συνέβησαν στη Μαγνησία. Κτηνοτρόφοι έχασαν το 80 έως 100% της παραγωγής τους. Οι καταστροφές αυτών των ανθρώπων πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος καθυστέρησης. Και προφανώς και με πρόληψη για την αποφυγή ανάλογων μελλοντικών καταστροφών».

Επί των οικονομικών, ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «ρύθμιση, έλεγχο της αγοράς για την πάταξη της αισχροκέρδειας και φορολογική δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλά για ευρέα περιθώρια υπερκερδών των επιχειρήσεων, που πρέπει να περιοριστούν.

Και, επίσης, εμείς προεκλογικά θέσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρότασης 120 δόσεων με μείωση 30% στους στους συνεπείς οφειλέτες. Αυτή είναι έμπρακτη στήριξη της έμμεσης ρευστότητας των επιχειρήσεων»

Τα σχόλια είναι κλειστά.