Ειδησεογραφικό site

Κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ για τη μη άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

111

Έντονες αναταράξεις  στο «γαλάζιο» στρατόπεδο προκαλεί το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με την ψηφοφορία, υπέρ της άρσης ψήφισαν 80 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης ενώ κατά δήλωσαν 84 με αποτέλεσμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας να διατηρήσει την ασυλία του, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην απουσία 88 βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης είναι κόκκινο πανί για τη ΝΔ, οι περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί της ήταν απόντες, με αποτέλεσμα οι αριθμητικοί συσχετισμοί να ανατραπούν υπέρ του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ελάχιστος αριθμός βουλευτών, ικανός όμως να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα, βρισκόταν στο κοινοβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης αλλά για άγνωστο λόγο δεν εισήλθε στην Ολομέλεια να ψηφίσει.

Έτσι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε – ακόμη και κατά λάθος – να διατηρήσει την ασυλία του.

Το κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν λέει να κοπάσει, καθώς συνεχίζεται και για δεύτερη μέρα, ενώ ταυτόχρονα το χθεσινό γεγονός εγείρει πολλά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες επιπτώσεις έπεσαν στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες αποκλείστηκε από την αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών, ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με τον κ. Καλαφάτη και τους αδέξιους χειρισμούς του, που είχαν ως συνέπεια να επιβραβευτεί εμμέσως ο Πολακισμός. Έτσι δεν άργησε να οδηγηθεί και στην απόφαση να μην συμμετάσχει ο γραμματέας της Κ.Ο. στην ομιλία του στην ΔΕΘ, κίνηση που φαίνεται ότι είναι η αρχή μιας σειρά από αποφάσεων που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Φυσικά το γεγονός αναμένεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αφού από την ψηφοφορία έλλειπε το σύνολο σχεδόν των υπουργών (παρέστησαν μόνο οι Χ. Θεοχάρης και Μ. Κόνσολας) αλλά και αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που όφειλαν να είναι πιο συνεπείς με τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις. Σε αντίθεση με κάποια στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, που επέλεξαν να διαφοροποιηθούν από την επίσημη γραμμή του κόμματος που ήταν το «παρών». Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Ανδρέας ΛοβέρδοςΝάντια Γιαννακόπουλου και Χρήστος Γκόγκας ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, παρότι ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου είχε δώσει γραμμή για παρών στην αρμόδια επιτροπή που έστειλε το θέμα στην Ολομέλεια

Τα σχόλια είναι κλειστά.