Ειδησεογραφικό site

Κουμουτσάκος: Αδιανόητο η κυβέρνηση να μένει άφωνη στις προκλήσεις της Τουρκίας

168

«Η αποσύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πρέπει να καταστεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας» επεσήμανε σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις νέες πράνομες Navtex που έξέδωσε η Αγκυρα για τις έρευνες του τουρκικού Barbaros. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η αποσύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πρέπει να καταστεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να παραμένει άφωνη στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση παράνομων navtex και την αποστολή του “Μπαρπαρός” στην περιοχή που τέμνονται οι θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας απαιτεί άμεση και αποφασιστική αντίδραση.

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας οφείλει να θέσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε. όπου βρίσκεται, όσο και στο ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.