Ειδησεογραφικό site

Κορονοϊός – Δράμα στη Ρουμανία: Γεμάτα τα νοσοκομεία, αφήνουν ασθενείς με οξυγόνο στα αυτοκίνητα

112

Η πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά προκαλεί ξανά εικόνες που πιστεύαμε πως δεν θα ξαναδούμε. Όπως στη Ρουμανία, όπου τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα και γι’ αυτό ασθενείς αναγκάζονται να περνούν τις νύχτες στα αυτοκίνητά τους.

Οι εικόνες είναι δραματικές. Αυτοκίνητα στην πόλη Μπουρζάου της Ρουμανίας, λίγο έξω από το Βουκουρέστι, είναι παρκαρισμένα στο προαύλιο νοσοκομείου. Μπουκάλες με οξυγόνο είναι τοποθετημένες δίπλα τους και μέσα σ’ αυτά ασθενείς με κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία για να νοσηλευτούν και να τους γίνει θεραπεία με οξυγόνο. Και αναγκάζονται να μένουν στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και όλη τη νύχτα, περιμένοντας να αδειάσει μια κλίνη!

Κρεβάτια σε ΜΕΘ δεν υπάρχει πουθενά στη Ρουμανία, η οποία είναι η δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού!

«Από τη 01:00 στο αυτοκίνητο, η νοσοκόμα μας εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε το σωλήνα οξυγόνου, γιατί έχουν πολύ κόσμο. Υπάρχουν δύο νοσοκόμες για 70 ασθενείς», λέει συγγενής ασθενούς στο ρουμανικό δίκτυο Stirile Pro TV.

Για να μπορέσουν να βγάλουν τη νύχτα και να μην παγώνουν, οι πολίτες αφήνουν ανάμενες τις μηχανές με αποτέλεσμα να μένουν από βενζίνη!

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική από τις περιγραφές γιατρών. Όπως λένε, πολλοί από τους ασθενείς με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι και πηγαίνουν στο νοσοκομείο αργά, ακόμη και μια εβδομάδα αφού εμφάνισαν συμπτώματα. Ορισμένοι δε έχουν κορεσμό οξυγόνου μόνο 50%, και οι πνεύμονές τους έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη!

Πριν από μερικές μέρες, η Ρουμανία κατέγραψε νέο ρεκόρ 591 θανάτων από την COVID-19

Τα σχόλια είναι κλειστά.