Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας ποδοπάτησε και πρόδωσε τη δημοκρατική εντολή του κόσμου

22

Για την “κυβέρνηση ανοχής” των προοδευτικών δυνάμεων, το «σχέδιο Δήμητρα» του ΜέΡΑ25, την υπόθεση Γεωργούλη, αλλά και το διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης τοποθετήθηκε η Πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ξεκινώντας από το ενδεχόμενο κλεισίματος εκ νέου των τραπεζών, αλλά και την εισαγωγή ενός παράλληλου συστήματος συναλλαγών, όπως αυτό προτείνεται από το ΜέΡΑ25, η Πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας” εκτίμησε ότι “δεν έχει κανένα νόημα να αναλωνόμαστε σε αναλύσεις διακηρύξεων και τοποθετήσεων είτε του κ. Βαρουφάκη είτε του κ. Τσίπρα είτε του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο ότι διαγκωνίζονται και οι τρεις για να γίνουν κυβέρνηση”. “Οι μεν Τσίπρας – Μητσοτάκης ως κυρίαρχα κόμματα, ο δε κ. Βαρουφάκης ως υποστύλωμα, διότι εμάς η δική μας πρόθεση, η πρόθεση της Πλεύσης Ελευθερίας είναι να αποκτήσει επιτέλους η Βουλή πραγματική αντιπολίτευση και να αποκτήσουν επιτέλους οι πολίτες πραγματική φωνή μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε.
“Παρασκηνιακά έχουν προσυμφωνήσει”
Κληθείσα να σχολιάσει αν θα στήριζε μια κυβέρνηση ηττημένων με ψήφο ανοχής η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ανάμεσα στα άλλα ότι “δεν θα δώσουμε ούτε ανοχή ούτε στήριξη. Και το λέω ξεκάθαρα. Το έχω πει σε όλους τους τόνους” ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας πως “βλέπετε οι άλλοι κρύβονται και κοροϊδεύουν διότι στα αλήθεια προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο, να πάρουν την ψήφο του και μετά να κάνουν πράγματα τα οποία παρασκηνιακά έχουν προσυμφωνήσει αλλά δεν τα λένε στους πολίτες”.

“Θεωρώ ότι για δεκαετίες ο απλός κόσμος ενθαρρύνθηκε να μη συμμετέχει. Και επειδή ο περισσότερος απλός κόσμος δεν εγκρίνει αυτές τις πολιτικές, βολεύονταν τα κόμματα εξουσίας στην αποχή, στην περιθωριοποίηση, στη μη συμμετοχή των ανθρώπων. Έχω την αίσθηση ότι έχουν υπάρξει πολύ σοβαρά γεγονότα που έχουν κινητοποιήσει και την ψυχή μας. Το Μάτι ήταν μια φοβερή τραγωδία – έγκλημα. Το κάψιμο, το Ολοκαύτωμα στη Βόρεια Εύβοια ήταν μια φοβερή τραγωδία. Έγκλημα στα Τέμπη, μια φοβερή τραγωδία – έγκλημα. Όλα αυτά έχουν κοινό παρανομαστή, και είναι αυτές οι ανάλγητες αδιάφορες κυβερνήσεις που το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα τους” περιέγραψε ακόμη η Πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”.

“Κρίνω πολύ αρνητικά” τον Τσίπρα
Σε ερώτημα για το αν θα μπορούσε να συμμετέχει σε «μέτωπο κομμάτων» η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως “δεν έχουμε μηχανισμούς, δεν έχουμε όργανα, δεν έχουμε καρέκλες, δεν έχουμε επιτελείς, έχουμε οριζόντια συγκρότηση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες”, ενώ για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως “φυσικά τον κρίνω πολύ αρνητικά. Αξιολογώ πάρα πολύ αυστηρά και αμετάκλητα το γεγονός ότι ως ένας άνθρωπος της γενιάς μου -τρία χρόνια μεγαλύτερός μου- ανέλαβε μια ευθύνη που αναλογεί και που ενσάρκωσε την ελπίδα όχι μόνο για τη γενιά μας αλλά και για τις μεγαλύτερες και τις μικρότερες γενιές”. Και πρόσθεσε: “Πρόδωσε τον κόσμο και ποδοπάτησε όχι απλώς τα όνειρα και τις προσδοκίες του, αλλά και τη δημοκρατική εντολή του. Αυτό λοιπόν εγώ το θεωρώ όχι απλώς ασυγχώρητο αλλά εγκληματικό»

Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» παρατήρησε πως “οι άνθρωποι που δεν πάνε να ψηφίσουν είναι αυτοί οι οποίοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ούτε το Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Ανδρουλάκη και πρέπει να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους. Γιατί τελικά εάν δεν το κάνουν, θα είμαστε έρμαια αυτού του σάπιου συστήματος που χτίζουν ερήμην τους και παρά την εντολή και την επιθυμία τους».

Αναφερθείσα στον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο, η ίδια σχολίασε πως “είναι μία προσωπικότητα την οποία θαυμάζω και ένας άνθρωπος που εκτός του ότι τον λατρεύω ως πατέρα μου, τον εκτιμώ απεριόριστα για τους αγώνες του, για το γεγονός ότι έχει πληρώσει με την ελευθερία του και με τη σωματική του ακεραιότητα, βασανίστηκε άγρια στη χούντα”.

Στην ίδια κατεύθυνση, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε για τον πατέρα της πως “τις ιδέες του τις υπηρέτησε, δεν τις πρόδωσε ούτε τις πούλησε. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, που για μένα είναι υπόδειγμα, μας έκανε τη μεγάλη τιμή πολύ πρόσφατα και διατύπωσε δημόσια την υποστήριξή του στην Πλεύση Ελευθερίας με ένα κείμενο που θα το δημοσιοποιήσουμε και αύριο και έχει μια ξεχωριστή -θεωρώ- αξία και για τον κόσμο της Αριστεράς”.

“Για να μιλάμε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και για να μην αποποιούνται κάποιοι τους αγώνες και όλη την πεντακάθαρη διαδρομή κάποιων ανθρώπων που αγωνίστηκαν, οι οποίοι ούτε ξεπούλησαν, ούτε εξαργύρωσαν», σημείωσε.

Αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη, η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως “αυτό που αναδεικνύει η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η υποκρισία των κομμάτων εξουσίας. Ο Τσίπρας μας παριστάνει τον υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών και τον πολέμιο της έμφυλης βίας, αλλά στα αλήθεια “κουκουλώνει” την υπόθεση Γεωργούλη”. Στο ίδιο πλαίσιο, “προφανέστατα γνώριζε την υπόθεση πολύ πριν δημοσιοποιηθεί. Ήλπιζε ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί και μόλις δημοσιοποιήθηκε, τον “αποκεφάλισε” χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πράγμα που κάνεις αν έχεις κάποια περισσότερα στοιχεία. Δεν το κάνεις με μια απλή καταγγελία. Σημαίνει ότι είχε σοβαρότερα και ισχυρότερα στοιχεία τα οποία συγκάλυπτε”, όπως σημείωσε

Τα σχόλια είναι κλειστά.