Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Ποια είναι τα στελέχη στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου -Ξεκινάει η μάχη με 6 υποψηφίους

561

Χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) μάλλον… έθεσε εν αμφιβόλω τον τίτλο της, καθώς έκανε δεκτές τις υπογραφές που προσκόμισαν όλοι οι υποψήφιοι, παρά τις καταγγελίες για διπλοεγγραφές και τριπλοεγγραφές. Ολοι έκαναν τα στραβά μάτια στην «διασταλτική ερμηνεία» του Καταστατικού, αντιλαμβανόμενοι ότι αντί της πιστής τήρησής του, προέχει η αξιοποίηση της δυναμικής που δημιουργήθηκε στην συγκεκριμένη συγκυρία για την παράταξη. Και επειδή θεωρείται πιθανό ότι εάν τηρούνταν το Καταστατικό, κάποιοι ενδεχομένως να μην ξεκινούσαν καν την κούρσα, επελέγη η εξισορροπητική λύση να γίνουν αποδεκτές όλες οι αιτήσεις.

Ακόμη και με τις όποιες ενστάσεις πάντως, είναι εντυπωσιακός ο αριθμός: Οι έξι υποψήφιοι συγκέντρωσαν συνολικά 83.000 υπογραφές πολιτών. Σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν ΜΜΕ, κοινή γνώμη αλλά και τα άλλα κόμματα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (απόσυρση Γεννηματά λόγω ασθένειας, νέες υποψηφιότητες, το θρίλερ με την απόφαση Παπανδρέου) οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δημιουργείται μια δυναμική που – εφόσον αξιοποιηθεί σωστά τις επόμενες 45 ημέρες – μπορεί να φέρει πολύ κόσμο στις κάλπες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά είχε συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές μέχρι την ημέρα που αποσύρθηκε.

Οι υποψήφιοι πλέον:

Προσαρμόζουν τη στρατηγική τους,
Οργανώνουν τα επιτελεία τους με αναθέσεις συγκεκριμένων ρόλων,
Εντείνουν τις προσπάθειες προσέλκυσης βουλευτών, στελεχών και κυρίως «πολλαπλασιαστών»
Αναμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις για να σφυγμομετρήσουν πώς εισπράττει η κοινή γνώμη τις εξελίξεις,
Ετοιμάζονται για τα ντιμπέιτ που θα ακολουθήσουν
Προγραμματίζουν περιοδείες ανά την Ελλάδα
Πώς βλέπει τις εξελίξεις η απούσα Φώφη Γεννηματά
Η μεγάλη απούσα αυτής της εκστρατείας, η Φώφη Γεννηματά που παραμένει για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό από την περασμένη Δευτέρα, ενημερώνεται για όλα, αλλά παρακολουθεί χωρίς να σχολιάζει.

Αλλωστε από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι «ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Πάντως συνεργάτες της παρακολουθώντας τόσο το τηλεοπτικό μήνυμα του Γ. Παπανδρέου, όσο και τις δηλώσεις όλων των άλλων υποψηφίων, δεν απέφυγαν το συνειρμό ότι σχεδόν όλοι πατούν πάνω στο δρόμο που χάραξε η Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε αναφέρει σε ομιλίες της πάμπολλες φορές τα περί «Νέας Αλλαγής», «προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης απέναντι στη συντήρηση», «διεύρυνσης της παράταξης» που θα γίνει «πρωταγωνιστής των εξελίξεων» κ.ο.κ. Εκτιμούν πάντως ότι όλη αυτή η δημοσιότητα που δόθηκε στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ μπορεί να κινητοποιήσει κόσμο και να τον «σηκώσει από τον καναπέ του», κάτι που θα ωφελήσει το κόμμα και την παράταξη.

Στο σκληρό πυρήνα του γεννηματικού μπλοκ, για λόγους σεβασμού προς την περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά, έχουν αποφασίσει να μην ταχθούν φανερά υπέρ κανενός υποψηφίου προσώρας, ούτε να συνυπογράψουν κάποιο κείμενο που να προωθεί κάποιον. Υπάρχουν και ορισμένοι, πάντως, που όντως δεν εκφράζονται από καμία εκ των 6 υποψηφιοτήτων και είναι ερώτημα το πού θα κατευθυνθεί η ψήφος τους

Το προσωρινό «στρατηγείο» του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται ότι θα είναι το Ιδρυμα Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, απ’ όπου έκανε και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, χθες το απόγευμα, αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, κατευθύνθηκε στο Ιδρυμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου». Εκεί τον ανέμεναν στις 19:00, για τις τελευταίες συνεννοήσεις, οι στενοί του συνεργάτες κυρίως από το ΚΙΔΗΣΟ. Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο Γ. Παναγόπουλος, η Αφροδίτη Παπαθανάση, ο Θανάσης Παπαγεωργίου κ.ά.

Μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου, κατέφθασαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου, η Τόνια Αντωνίου κ.α.

Τα σχόλια είναι κλειστά.