Ειδησεογραφικό site

Καταγγελίες για ΟΑΚΑ: «Έχει πέσει κομμάτι σίδερο βάρους 80 κιλών, βάζαμε βίδες»

20

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος ανέφερε ότι η συντήρηση στις εγκαταστάσεις, αλλά και το στέγαστρο του Καλατράβα ήταν ανύπαρκτη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος μίλησε στην εκπομπή “Στούντιο με Θέα” στον ΑΝΤ1, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η συντήρηση στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και στο στέγαστρο του Καλατράβα είναι ανύπαρκτη.

Στο ΟΑΚΑ μπήκε λουκέτο, μετά το πρόβλημα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα που διαπιστώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να βρει άλλη έδρα για τους αγώνες του στο Europa League.

“Όταν ανέλαβα την προεδρία του ΟΑΚΑ και μέχρι να το δούμε με τους υπαλλήλους και του συνεργάτες μου, ήρθαν οι τεχνικοί και μου είπαν ότι έχει λήξει η σύμβαση ελέγχου του στεγάστρου Καλατράβα. Όλα τα μεταλλικά έπρεπε να ελέγχονται 10 ή 12 χρόνια”, ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Για το αν έμπαιναν βίδες επί προεδρίας του: “Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν! Στην στοά Καλατράβα, η γέφυρα στηρίζεται σε μπετά, δεμένα στις άκρες με βίδες. Με τους σεισμούς και με τον αέρα κάποιες βίδες “έκοβαν”. Κάποια ημέρα κρέμασε και έμεινε 60 πόντους από το έδαφος, από εκεί που περνούσε ο κόσμος.

Πήγαν οι τεχνικοί του ΟΑΚΑ, έβαλαν σίδερα και έγινε διόρθωση. Όλες οι βίδες είναι σκουριασμένες. Ξεκίνησα και έκανα κάθε 15 ημέρες έγγραφα στον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρέπει να γίνει συντήρηση. Η εταιρεία που το έφτιαξε, για να το συντηρήσει ζήτησε 17 εκατομμύρια, καθώς είχε λήξει η προθεσμία της συντήρησης. Ήταν περίοδος μνημονίων τότε και δεν υπήρχαν χρήματα να διατεθούν. Έστελνα συνεχώς έγγραφα, αλλά δε λάμβανα απάντηση. Τότε δεν είχαμε ιδέα ότι μπορεί να έπεφτε”.

Για το τι συνέβη όταν αποχώρησε: “Επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήθελαν να φτιάξουν και το Μουσείο για τους Ολυμπιακούς αγώνες και να το δώσουν σε λειτουργία. Ήρθε ο κ. Κοντονής και τα σταμάτησε όλα και δεν ήθελε να κάνει τίποτα”.

Για το ότι δεν έχει πέσει από τύχη κάποιo αντικείμενο μέχρι σήμερα: “Δεν έπεσε βίδα. Είχε πέσει ένα κομμάτι σίδερο, βάρους 80 κιλών και από το ύψος που έπεσε, έγινε 1,5 τόνος”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.