Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: «Ο κορονοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν»

48

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέτρεψε τη στάση του και κατέληξε στο συμπέρασμα, με βάση νέες πληροφορίες, ότι ο κορονοϊός COVID-19 πιθανότατα διέρρευσε από το κινεζικό ερευνητικό εργαστήριο της Γουχάν. Το νέο συμπέρασμα δημοσιεύθηκε στην ενημερωμένη έκδοση ενός πορίσματος του 2021.

Όπως αναφέρει η DailyMail που επικαλείται πληροφορίες της Wall Street Journal, το υπουργείο Ενέργειας συντάσσεται με το FBI και καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι ο κορονοϊός COVID-19 πιθανότατα διέρρευσε από το κινεζικό ερευνητικό εργαστήριο της Γουχάν και δεν οφείλεται σε μετάδοση από ζώο σε άνθρωπο.

Το 2021 η Διεύθυνση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχε συντάξει ένα πόρισμα για τον κορονοϊό, το οποίο ενημερώθηκε από την αλλαγή στάσης του υπουργείου Ενέργειας και παραδόθηκε στους νομοθέτες του Λευκού Οίκου, καθώς αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο ιός της COVID-19 διέρρευσε.

Ωστόσο, άλλες 4 ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο ιός της COVID-19 «ξέφυγε» μετά τη μετάδοσή του από ζώο σε άνθρωπο. Βέβαια, δύο υπηρεσίες, η μία εκ των οποίων είναι η CIA, δεν έχουν λάβει ξεκάθαρη επίσημη θέση για το ζήτημα.

Η αλλαγή της στάσης του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι γνωστό για την τεχνογνωσία του αλλά και ότι επιβλέπει τις έρευνες που γίνονται σε πολλά βιολογικά εργαστήρια της χώρας

Τα σχόλια είναι κλειστά.