Ειδησεογραφικό site

Η συγκινητική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

28

Με την πανδημία να βρίσκεται στο επίκεντρο και την ιαπωνική παράδοση να δίνει το δικό της χρώμα έγινε σήμερα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η καθυστέρηση ενός χρόνου της διεξαγωγής της σπουδαίας διοργάνωσης φάνηκε πως επηρέασε την τελετή, που ήταν σεμνή και ιδιαίτερα συγκινητική.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η υπερπροσπάθεια των αθλητών κατά την περίοδο της πανδημίας. Αθλητές που έκαναν ατομικά τα έδωσαν όλα για να μείνουν σε αγωνιστικό ρυθμό, την ώρα που όλος ο πλανήτης είχε παραλύσει. Έτσι και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, αθλητές εμφανίστηκαν να προπονούνται μόνοι, υπό τους ήχους συγκινητικής μουσικής.

Παραπάνω από αισθητή ήταν η απουσία του κόσμου. Το παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο έδωσαν λιγότεροι από χίλιοι άνθρωποι, υπό αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης. Τίποτα δεν θύμισε το μεγάλο πάρτι που συνηθίζεται σε αντίστοιχες τελετές.Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των γιγάντιων ξύλινων δακτυλίων που μετατράπηκαν στο Ολυμπιακό σύμβολο. Τα δαχτυλίδια –διαμέτρου τεσσάρων μέτρων- φτιάχτηκαν από δέντρα που φύτεψαν οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες του προηγούμενους αγώνες που διοργάνωσε το Τόκιο, το 1964.

Την παρέλαση, όπως πάντα, άνοιξε η ελληνική ομάδα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη ήταν οι πρώτοι αθλητές που μπήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, κρατώντας την ελληνική σημαία και έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη της διαδικασίας.Αρκετές ήταν οι εμφανίσεις ομάδων που έκλεψαν τις εντυπώσεις με το κέφι τους, όπως της Αργεντινής, της Πορτογαλίας, του Μαλάουι, της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Μετά την παρέλαση οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μια μοναδική έκπληξη. Νεαροί και νεαρές έστειλαν μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας και σχημάτισαν το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στη συνέχεια, χιλιάδες drone σχημάτισαν στον ουρανό αρχικά το έμβλημα των αγώνων και στη συνέχεια την υδρόγειο σφαίρα. Ταυτόχρονα, τραγουδιστές από όλο τον κόσμο τραγούδησαν το «Imagine» του Τζον Λένον, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και ειρήνης.

 

Τα εικονογράμματα των ολυμπιακών αθλημάτων, που είχαν χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε το Τόκιο ζωντάνεψαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, μέσα από ένα φανταστικό χορευτικό.

Ιδιαίτερο ήταν και το φινάλε που επεφύλασσαν οι διοργανωτές. Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Ολυμπιακό Στάδιο από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, της σταρ του τένις που ήταν το κρυφό χαρτί της τελετής έναρξης. Οι διοργανωτές είχαν κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό την παρουσία της. Η Οσάκα αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα τον τελευταίο καιρό, λόγω των τοποθετήσεών της για διάφορα ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η ψυχική υγεία

Τα σχόλια είναι κλειστά.