Ειδησεογραφικό site

Η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι

122

Όποιος παρακολουθεί τα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου, δεν χρειάζεται παρά ένα πρόχειρο ρεπορτάζ για να διαπιστώσει δύο πράγματα: πρώτον ότι η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι με αφορμή τους όρους και τον τρόπο «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου. Δεύτερον, ότι από τον εσωκομματικό διάλογο και τις εν εξελίξει αντιπαραθέσεις απουσιάζουν οι «53» και δη ο επικεφαλής τους, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όχι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν έχει τάσεις αναχωρητισμού, ούτε «καλύπτεται» από τις υπόλοιπες απόψεις που εκφράζονται στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου. Τα αίτια της απουσίας είναι κατά πολύ απλούστερα: βλέπετε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δούλευε νυχθημερόν τα τελευταία αρκετά χρόνια στην Καραγεώργη Σερβίας και την οδό Νίκης και έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους συνομιλητές του ότι… οι διακοπές προηγούνται.

Εξάλλου, όσοι «ζουν» τον τέως «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό την προϊούσα κούρασή του και δεν παραξενεύονται καθόλου από την απόφασή του να κάνει διακοπές τριών εβδομάδων –καθώς αυτό έχει να το κάνει περίπου… 6 χρόνια. Ως εκ τούτου, πριν τα τέλη Αυγούστου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν προγραμματίζει καμία παρέμβαση, παρά μόνο ξεκούραση και «γέμισμα μπαταριών».

Εξάλλου, η συζήτηση στην Κουμουνδούρου μόλις άρχισε – και, ως γνωστόν, τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν κρατούν ούτε μία εβδομάδα, αλλά ούτε έναν μήνα. Χρόνος, λοιπόν, και για παρεμβάσεις αλλά και για εσωκομματικές κόντρες προφανώς και θα υπάρξει. Προς το παρόν, όμως, προηγούνται τα μπάνια του λαού και… τα μπάνια του Ευκλείδη

Τα σχόλια είναι κλειστά.