Ειδησεογραφικό site

H S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

29

Κατά μία βαθμίδα από «Β-» σε «Β» αναβαθμίζεται το ελληνικό χρέος από την Standard & Poo’s γεγονός που σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενα κρίσιμο “δρομολόγιο” στο τέλος του οποίου είναι η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και η επικύρωση της βιωσιμότητάς του.
Η διαδρομή των επόμενων αναβαθμίσεων θα έχει, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, σταθμούς μέσα στο 2014 και ιδιαίτερα περί τον μήνα Νοέμβριο, όταν παρά τις πρόσφατες διαψεύσεις θα δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Στο θετικό κλίμα ενόψει της αναβάθμισης ολοκληρώθηκε σήμερα η ανταλλαγή εντόκων γραμματίων 1,6 δισ. ευρώ στο Λονδίνο με τριετή και πενταετή ομόλογα. Στην “ανταλλαγή” αυτή συμμετείχαν εκτός των ελληνικών τραπεζών και ξένοι θεσμικοί.
Όπως γράφει ο οίκος, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτύχει σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή, και αναμένεται να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 2% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κεφάλαια που κατέχει το ΤΧΣ θα είναι επαρκή για τις τυχόν περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.