Ειδησεογραφικό site

Γιγάντωσε τη δεξιά ο Tσίπρας – Ο αλαζόνας που έγινε χορηγός του Μητσοτάκη

Outgoing Prime Minister Alexis Tsipras leaves the Maximos Mansion after a meeting with newly-appointed Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, in Athens, Greece July 8, 2019. REUTERS/Costas Baltas
134

Η ντροπή της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης και της ευρύτερης κεντροαριστεράς είναι ο Αλέξης Τσίπρας και με αυτό τον τίτλο θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου. Με την ανερμάτιστη και αλλοπρόσαλλη πολιτική του, πέτυχε το ακατόρθωτο. Να «δωρίσει» την αυτοδυναμία στη ΝΔ και να καταστήσει την Κεντροδεξιά παράταξη κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου.
Ο μέχρι χθες «άχαστος» μεγάλος αρχηγός, δείγμα τρομερής αλαζονείας, υπέστη δεινή ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκίνησε έναν μαραθώνιο, ως το απόλυτο αουτσάιντερ.
Ένα από τα βαρύτερα πολιτικά «αμαρτήματα» του πρώην Πρωθυπουργού είναι ότι επί ηγεσίας του, η Αριστερά έχασε το ηθικό πλεονέκτημά της. Η κυβερνητική θητεία της μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε λιποβαρής.
Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς πνίγηκε κατά την προεκλογική περίοδο στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, με τις γνωστές χλιδάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα σε υπερπολυτελή θαλαμηγό.
Παραδοσιακοί αριστεροί προφανώς απογοητευμένοι εγκατέλειψαν το ΣΥΡΙΖΑ και έφεραν ακόμη πιο κοντά στην αυτοδυναμία τον πρόεδρο της ΝΔ. Αυτό ήταν και ένα μεγάλο«δώρο» του ΑλέξηΤσίπρα στον αρχηγό της Κεντροδεξιάς
Διαβάστε περισσότερα στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Τα σχόλια είναι κλειστά.