Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Να πάψει ο Μητσοτάκης να είναι τόσο προβλέψιμα πρόθυμος στα εθνικά ζητήματα

23

Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων ζητά από τον Πρωθυπουργό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Παράλληλα, η κ. Γεννηματά σημειώνει την ανάγκη να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η επιθετικότητα της Τουρκίας και εκφράζει τη δυσφορία της για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου. «Εξελίσσονται πρωτοβουλίες που έχουν την Ελλάδα προκλητικά και προσβλητικά θα έλεγα στο περιθώριο. Μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν με τους αντιμαχόμενους Λίβυους ηγέτες ακολουθεί η συνάντηση στο Βερολίνο 11 χωρών όπου η Ελλάδα που θίγεται, δεν προσκλήθηκε καν ως παρατηρητής. Με αυτά τα δεδομένα ο κίνδυνος να διευθετηθεί η κατάσταση στη Λιβύη με την παράνομη συμφωνία με την Τουρκία υπαρκτή, είναι μεγάλος. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει», σημειώνει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
Ζητά, επίσης να κινηθεί η κυβέρνηση αποτελεσματικά ώστε να τους βάλει όλους προ των ευθυνών τους. «Καμιά λύση για τη Λιβύη δεν πρέπει να γίνει δεκτή από την Ελλάδα χωρίς κατάργηση της παράνομης συμφωνίας με την Τουρκία. Μπορεί να υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι στις κατ’ ιδίαν επαφές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με τους φίλους και συμμάχους μας ακούγεται η φωνή μας, αλλά τα αποτελέσματα δεν το επιβεβαιώνουν. Αντιθέτως, δικαιώνουν δυστυχώς την επισήμανση μας ότι φαινόμαστε δεδομένοι άνευ όρων. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμα πρόθυμος πριν να είναι οριστικά αργά»

Τα σχόλια είναι κλειστά.