Ειδησεογραφικό site

Ελληνικό: Η Κυβέρνηση θεωρεί αυτονόητη προϋπόθεση την τήρηση των δεσμεύσεων από τον επενδυτή

71

«Η Ελληνική Κυβέρνηση διαβεβαιώνει, ότι θα τηρηθούν από την Ελληνική Πολιτεία όλες οι συμβατικές δεσμεύσεις της ως προς την επένδυση του Ελληνικού» αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η κυβέρνηση και επισημαίνει ότι «αυτονόητη προϋπόθεση είναι η τήρηση από τον επενδυτή των δικών του δεσμεύσεων».

Οι κυβερνητικές επισημάνσεις γίνονται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι «βρίσκεται αντιμέτωπη με αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνημένων» από τις αποφάσεις του υπουργείου πολιτισμού για τους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν επίσης: «Ο επενδυτής γνωρίζει απολύτως, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης του ΣΟΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σε αυτό το στάδιο οι επιμέρους υπηρεσίες του κράτους εκφράζουν απόψεις και γνωμοδοτήσεις, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν συνολικά στο προς έκδοση προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 4062/2012.

Κατά την διαδικασία αυτή απαιτείται η συνεργασία των μερών, ώστε να εξειδικευτούν οι επιμέρους παράμετροι και να οδηγηθούμε σε μία σύννομη χωροθέτηση, η οποία θα τύχει και της έγκρισης του ΣτΕ.

Καλούμε, λοιπόν, τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία, που όπως έχει αποδειχθεί είναι η μόνη μέθοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.