Ειδησεογραφικό site

«Ελλάδα μπορούμε!»: Ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ – Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

3.014

Στις 19:00 η ομιλία Μητσοτάκη – Κόντρα συγκέντρωση Τσίπρα στις 19:30 στη Θεσσαλονίκη – Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά την ομιλία του πρωθυπουργού

Ένα διαφορετικό «μπρα ντε φερ» θα έχουν σήμερα το απόγευμα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας καθώς με διαφορά μισής ώρας ο πρώτος θα μιλήσει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη για το «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης».

«Ελλάδα, μπορούμε!» το βασικό σύνθημα της ΝΔ

Οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, μπορούμε!» θα διαρκέσουν ως την Κυριακή και θα κλείσουν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο με πολλές καινοτομίες –ομιλητές που δεν σχετίζονται με τη ΝΔ, μουσικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκθέσεις αυτοκινήτων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, κ.ά.- που φιλοδοξία των διοργανωτών του είναι να υπερβεί τα στερεότυπα των κλασσικών κομματικών συνεδρίων. Στην Πειραιώς μιλούν για «σάλπισμα νίκης» πριν από τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις της νέας χρονιάς και θέλουν να αποτελέσει ορόσημο για να σταλεί παντού το μήνυμα της προγραμματικής και οργανωτικής ετοιμότητα της ΝΔ για την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας.

Περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές θα καταφθάσουν στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όλες τις γωνιές της χώρας αλλά και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες.

Εκτός από τις εξωκομματικές προσωπικότητες, το παρών αναμένεται να δώσουν στο Συνέδριο και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Η ΝΔ δεν προσκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «λόγω της πρωτοφανούς πολιτικής απρέπειας του κ. Αλέξη Τσίπρα να προγραμματίσει μια ομιλία του την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα με εκείνη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην έναρξη του προγραμματισμένου Συνεδρίου της», όπως ανέφεραν γαλάζιες πηγές.

Αυτό, σημείωναν, «δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των Συνεδρίων των ελληνικών κομμάτων. Ιδίως δεδομένου ότι ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου ήταν γνωστός πολλούς μήνες νωρίτερα». Κατά τις ίδιες πηγές, «για προφανείς λόγους δεν προσκλήθηκαν ούτε οι ΑΝΕΛ.

Οι δέκα προτεραιότητες του γαλάζιου Σχεδίου

Στους συνέδρους θα διανεμηθεί φυλλάδιο στο οποίο συμπυκνώνεται το μήνυμα που θα στείλει σε όλους τους πολίτες το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό συνοψίζονται συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. Της μέσης οικογένειας που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, των νέων και των ανέργων που θέλουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές, των ηλικιωμένων που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Στον πρόλογο του φυλλαδίου που υπογράφεται από τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνεται το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το οποίο «οικοδομείται γύρω από 10 πεδία για να γίνει η Ελλάδα του 2021 η Ελλάδα που ονειρευόμαστε». Κατά τον κ. Μητσοτάκη, το σχέδιό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

– Επιτρέπει σε κάθε έναν από εμάς να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και θαλπωρής, και όχι σαν πηγή εξόδων και επιβαρύνσεων. Ως αληθινό περιουσιακό στοιχείο και όχι σαν βάρος.
– Δημιουργεί νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
– Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.
– Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμά του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένειά του, χωρίς φόβο.
– Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.
– Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
– Καθιστά επιτέλους την πολιτεία σύμμαχο των πολιτών, καθώς το κράτος θα έχει στόχο να βελτιώνει την καθημερινότητά τους, να υποστηρίζει τις δραστηριότητες τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.
– Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.
– Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ως αυτονόητη προϋπόθεση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους μας.
– Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή ευημερία του.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου της ΝΔ εδώ

Αγωνία για τις αντισυγκεντρώσεις και μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση επενδύουν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας, όπως γράφει η «Αυγή» ότι αποτελεί μια ακόμα κίνηση κυβερνητικών στελεχών να βγουν στον κόσμο και να υπερασπιστούν την πολιτική τους. Παράλληλα θέλουν για άλλη μια φορά να τονίσουν – ακόμα και με το μάλλον ατυχές σύνθημα «Μακεδονία της Δημοκρατίας» – ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα προχωρήσει και η κυβέρνηση θα την επικυρώσει στη Βουλή.

Ωστόσο από την κυβέρνηση φροντίζουν να καλλιεργήσουν και ένα κλίμα με αφορμή τις τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την ώρα της ομιλιάς του Αλέξη Τσίπρα με την «Αυγή» να γράφει χαρακτηριστικά ότι «λαμβάνει χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αντιφασιστικού προσκλητηρίου για όλο τον προοδευτικό κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» στη σκιά των όσων είπε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης ότι «έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για να να μεταφέρουν μετακλητούς και φίλους δωρεάν στην συμπρωτεύουσα προκειμένου να ακούσουν την ομιλία Τσίπρα», γράφει ότι υπάρχει κινητοποίηση από τη Λάρισα και τον Έβρο «αν και δεν αναμένονται πάνω από 20 λεωφορεία, καθώς πολλοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους»

Στο πλαίσιο αυτόη η ΕΦΣΥΝ προσθέτει ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 19:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Μακεδονία μετά από κάλεσμα από την «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και την ένωση «Ενωμένων Μακεδόνων» ενώ στην Καμάρα, ως απάντηση στην διαμαρτυρία για τη Μακεδονία, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από μέλη του αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.