Ειδησεογραφικό site

Dancing… with Μενούνος – Συνέντευξη στο tokarfi.gr

269

Στον Βαγγέλη Παπαδόπουλο

Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί ακόμα στη χώρα μας, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν αυτό που αγαπούν! Ο λόγος για τον χορευτή, χορογράφο και  χοροδιδάσκαλο Κωνσταντίνο Μενούνο . Έναν άνθρωπο που τον κέρδισε ο χορός και όχι τα οικονομικά αν και αυτό σπούδασε αρχικά, όπως μας εξομολογήθηκε στη σχολή που παραδίδει μαθήματα. Με πολύ αγάπη και όρεξη για την τέχνη του χορού μας άνοιξε την καρδιά του, μας μίλησε για τον μεγάλο του έρωτα, τον χορό καθώς και για τις σχέσεις του με την Μαρία Μενούνος. Άραγε πρόκειται για συνωνυμία; Διαβάστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη και μάθετε τι θα κερδίσετε αν μάθετε και εσείς χορό!

-Όταν ακούμε το όνομα Κωνσταντίνος Μενούνος τι θα πρέπει να σκαιφτόμαστε;

Κ.Μ: Τον χορό φυσικά! Είναι αυτό που σηματοδοτεί το επώνυμο. Εγώ το έδειξα και εσείς το πήγατε παραπέρα και το φανερώσατε στον κόσμο και σας ευχαριστώ με την καρδιά μου. Άρα Κωνσταντίνος Μενούνος ίσον: χορός, διασκέδαση, ψυχαγωγία και θετική ενέργεια!

-Πόσο καιρό ασχολείστε με τον χορό και τι σας έκανε να ασχοληθείτε με αυτόν;

Κ.Μ: Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τον χορό. Βέβαια ξεκίνησα τον χορό σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία από ότι θα έπρεπε. Ο δρόμος μου βγήκε πολύ τυχαία προς τα εκεί, αν και από μικρός το έκανα ερασιτεχνικά και δεν φανταζόμουν πως θα το ακολουθήσω και επαγγελματικά. Σκεφτείτε ότι φοίτησα στο ΤΕΙ του Πειραιά και σπούδασα Οικονομικά, Οικονομία και Διοίκηση και μετά άρχισα να βλέπω ως επαγγελματική ενασχόληση το θέμα του χορού. Μετά μάλιστα και την παρότρυνση φίλων και γνωστών, αλλά και μέσω κάποιων δασκάλων που με είχαν δει και στους οποίους έκανα ιδιαίτερη εντύπωση, με το πώς χόρευα χωρίς καν ουσιαστικά να έχω εκπαιδευτεί.

Maria+Menounos-Ακούγοντας το επώνυμο σας κύριε Μενούνο έρχεται στη σκέψη μας ένα άλλο άτομο που ακούει στο όνομα Μαρία Μενούνος. Πρόκειται για συνωνυμία;

Κ.Μ: Όχι, μας συνδέει συγγένεια με την Μαρία, είμαστε ξαδέρφια. Είμαστε από τον ίδιο τόπο καταγωγής της Αρκαδίας, όπως αρέσει και σε εκείνην να το λέει και να είμαστε υπερήφανοι για αυτό! Αγαπιόμαστε πολύ ως συγγενείς και βρισκόμαστε πάντα όταν έρχεται εδώ στην Ελλάδα.

-Άρα μιλάμε για ένα καλλιτεχνικό σόι.

Κ.Μ: Θα έλεγα πως ναι, ναι καλλιτεχνικό σόι και αγωνιστές σε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε. Μπορεί αυτό που κάνουμε ο καθένας από τον χώρο του, να έχει σχέση με τον χώρο της δημοσιότητας και το Life style αλλά θεωρούμε πως είναι δουλειά, είναι ο αγώνας μας!

-Θα εγκαταλείπατε την Ελλάδα λόγω της κατάστασης που επικρατεί, αν σας το πρότεινε και σας προέτρεπε ένα πρόσωπο όπως η διεθνώς γνωστή ξαδέρφη σας;

Κ.Μ: Όχι, την δεδομένη στιγμή δεν θα το έκανα αν και μου έχει περάσει από το μυαλό. Μάλιστα έχω κι άλλους συγγενείς στο εξωτερικό που μου έχουν ήδη κάνει πρόταση και με προέτρεψαν να βγω εκτός Ελλάδας και να ασχοληθώ με τον χορό, όπου άλλωστε το επίπεδο εκεί είναι πολύ ποιο υψηλό από ότι εδώ, κάτι που έχει πει και η Μαρία. Υπάρχει πολύ διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, ιδίως σε έναν καταξιωμένο χορευτή-χορογράφο και δάσκαλο. Ωστόσο ίσως κάποια στιγμή να πάω στο εξωτερικό και να κάνω μια καλή δουλειά για να δω και μόνος πως είναι τα πράματα. Τώρα όμως και με όσα έχω δρομολογήσει και με την σχολή όπου κάνω μαθήματα στου Ζωγράφου, δεν είναι κάτι που έχω στα σχέδια μου.

-Ο χορός στην Ελλάδα είναι διαδεδομένος, τον αγαπά ο Έλληνας;

Κ.Μ: Όχι δυστυχώς ο χορός στην Ελλάδα δεν έχει την θέση που του αρμόζει. Βέβαια υπάρχουν πάρα πολλοί καταξιωμένοι άνθρωποι στο χώρο που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες. Δυστυχώς όμως δεν το στηρίζει η πολιτεία και λέγοντας πολιτεία εννοώ τους πολιτικούς και ειδικότερα του υπουργείο Πολιτισμού. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο χορός είναι ένα είδος τέχνης, είναι πολιτισμός. Δυστυχώς όμως η πολιτεία δεν δίνει την πρέπουσα σημασία. Από όσο θυμάμαι μόνο η αλησμόνητη Μελίνα Μερκούρη είχε δείξει το ενδιαφέρον της για την υπόθεση χορός, ως καλλιτέχνης η ίδια αλλά κυρίως ως υπουργός Πολιτισμού.

menounos2-Ποιο είδος χορού ελκύει του Έλληνες, κρίνοντας και από τον κόσμο που έρχεται και στην σχολή σας;

Κ.Μ: Το ευτύχημα , θα έλεγα, είναι ότι επιλέγουν όλα τα είδη χορού. Σαφώς δεν ξεχνάνε τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, γιατί δεν ξεχνάμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας, και αυτό πραγματικά είναι ευχάριστο! Εξαρτάται βέβαια και από τον δάσκαλο χορού τι μεταδίδει στον κόσμο. Υπάρχει και η άλλη όψη που είναι που είναι εξίσου ευχάριστη για μένα, όταν έρχεται ο κόσμος και ζητά να μάθει χορούς Λάτιν, Ευρωπαϊκούς χορούς, Αργεντίνικο  τάγκο και αυτό το μεταφράζω ως εξής: Αναζητά ο κόσμος να βρεθεί σε μια άλλη εποχή από την σημερινή και με την μαγεία του χορού και της μουσικής να ταξιδέψει, έστω και στιγμιαία, σε κάποια άλλη εποχή. Να νιώσει συναισθήματα που λείπουν από τις μέρες μας, όπως συναισθήματα ρομαντισμού, ερωτισμού και ευαισθησίας, εξ αιτίας και των όσων συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας.

-Πόσο κοστίζει σε κάποιον να έρθει να κάνει μαθήματα χορού;

Κ.Μ: Είναι ανάλογα που θα απευθυνθεί. Βέβαια θα πρέπει να φροντίσει ο καθένας να πάει να κάνει κάποια δοκιμαστικά μαθήματα, να δει από ποιους ανθρώπους αποτελείται ένας τέτοιος χώρος, τι έχουν προσφέρει αυτοί οι άνθρωποι, πόσο το αγαπάνε αυτό που κάνουν, ώστε όλα αυτά να αποτελέσουν σημείο απόφασης. Σαφώς υπάρχουν ευκαιρίες και προσφορές που μπορεί ο καθένας να ικανοποιηθεί και να ανταποκριθεί.

-Κι όταν κάποιος βρει την σχολή που πιστεύει πως του αρμόζει, τι έχει να κερδίσει από τον χορό;

Κ.Μ:  Το σίγουρο είναι πως θα ξέρει πλέον να χορεύει σωστά! Αλλά σαφώς επειδή τα οικονομικά πράγματα σήμερα είναι πολύ δύσκολα σήμερα, θα πρέπει να υπολογίσει που ξοδεύει τα λεφτά του και στο θέμα της διασκέδασης, το λέω αυτό γιατί θα πρέπει και εκεί να κοιτάμε τα λεφτά μας να πιάνουν τόπο. Έτσι λοιπόν πιστεύω πως αν κάποιος με τόσα λίγα λεφτά κάνει χορό, αποκτά γνώσεις, ψυχαγωγία και διατηρείται μάλλον βελτιώνεται σωματικά με άριστη σωματική κατάσταση. Παλιότερα ήταν ποιο must να πάμε στο γυμναστήριο, πλέον ο κόσμος έχει κουραστεί να πηγαίνει απλά και να γυμνάζει το σώμα του σε ένα όργανο και με ένα βαράκι. Με τον χορό ασκήσει, καλλιεργείσαι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και κοινωνικοποιήσαι καθώς έρχεσαι συνεχώς σε επαφή με τους γύρω σου και με ενδιαφέροντα άτομα και κόσμο επιπέδου. Ευτυχώς υπάρχει αύξηση του κόσμου στις σχολές χορού και αυτό ανεβάζει το επίπεδο της τέχνης μας. Επίσης έχει να κερδίσει την εκτόνωση του από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει. Μπορώ να πως ο χορός είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό φάρμακο.

menounos1-Εσείς πως επικοινωνείτε με τον κόσμο και με ποιες προσπάθειες καθιστάτε ποιο γνωστό και ενδιαφέρον τον χορό;   

Κ.Μ: Η πρώτη και σημαντικότερη προσπάθεια είναι να κατανοήσω, να καταλάβω τις ανάγκες του, γιατί δηλαδή θέλει να μάθει χορό. Από κει και πέρα κάνω κι εγώ ότι κάθε σχολή, με κάποιες διοργανώσεις σε καλά μαγαζιά στην Αθήνα και τον Πειραιά αλλά και εκτός Αττικής όταν μπορώ. Πχ σήμερα 15 Νοεμβρίου το βράδυ έχω το Oppenig event που διοργανώνω κάθε χρόνο και το έχω ονομάσει Dancing with Menounos, μαζί με την ντάμα μου και συνεργάτη μου την Ισιδώρα, τον DJ και επίσης συνεργάτη μου Άλεξ Ντελέον και την ραδιοφωνική παραγωγό Τζιοβάνα Μπάστα. Πιστεύω ότι είναι ένας άριστος τρόπος να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί, μαθητές, φίλοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, άτομα από κάθε είδους τέχνης και όχι μόνο και να περάσουμε μαγικά! Αυτό θεωρώ αποτελεί και ένα κίνητρο για τον κόσμο να έρθει να μάθει πράματα και αυτοί που ήδη μαθαίνουν να τα δείξουν κάπου. Όπως είπαμε ο χορός είναι τέχνη και η τέχνη προβολή, δεν μπορεί μόνο να μαθαίνει κάποιος πρέπει και κάπου να τα δείξει.

-Και τι θα απολαύσει όποιος βρεθεί το αποψινό Σαββατόβραδο στο event σας;

Κ.Μ: Θα δει και θα απολαύσει τρία χορευτικά show από διαφορετικά είδη χορού. Ένα καταπληκτικό Μάμπο, ένα Τσα-τσα και ένα Αργεντίνικο τάγκο. Κατόπιν θα χορέψουμε με τον κόσμο βάζοντας τον αν θέλετε έτσι στο «τρυπάκι» να χορέψει και φυσικά να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, επικοινωνώντας ό ένας με το άλλο.

-Καλή επιτυχία κ.Μενούνο και σας ευχαριστούμε για αυτή την συνομιλία μας.

Κ.Μ: Και εγώ σας ευχαριστώ θερμά που με αγκαλιάζεται και αναδεικνύεται αυτό που αγαπώ τόσο πολύ κάνω, τον χορό! Να είστε καλά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.