Ειδησεογραφικό site

Χάρης Δούκας: «Κάναμε την έκπληξη, στοίχημα η μεγάλη συμμετοχή»

60

Χαμόγελα σκόρπισε στο ΠΑΣΟΚ η είσοδος του Χάρη Δούκα στον β’ γύρο της κούρσας για τον δήμο Αθηναίων, προσπερνώντας την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη, μένοντας ωστόσο αρκετά πίσω (14,19%) από τον νυν δήμαρχο και αντίπαλό του Κώστα Μπακογιάννη (41,35%).
«Όταν ανακοινώθηκα, κάποιοι έλεγαν ότι δε θα φτιάξω ούτε ψηφοδέλτιο και υπήρχε και μεγάλος φόβος μην βγω πέμπτος, αλλά περάσαμε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάναμε μια μεγάλη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Πατάω στη γη, ξέρω ότι είναι δύσκολο πολύ (σ.σ. να κερδίσω) αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη αποχή. Η προσπάθειά μου είναι τώρα να προσπαθήσω να πείσω τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, είναι άσχημο να είναι τόσο χαμηλό το ποσοστό».

Στοίχημα για τον ίδιο είναι να προσέλθουν όσοι περισσότεροι στις κάλπες της Κυριακής 15/10, για την «ολική ανατροπή».

«Υπήρχε μια εδραιωμένη πεποίθηση ότι δε θα αλλάξει τίποτα στον δήμο, ότι θα βγει ο κ. Μπακογιάννης από τον α’ γύρο, ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ανταγωνιστικοί. Το σπάσαμε αυτό, κάναμε και την έκπληξη. Εγώ πιστεύω ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή γιατί τώρα όλοι όσοι θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση υπάρχει μια επιλογή, η δικιά μας, και τους καλώ να την στηρίξουν.

»Νομίζω ότι πήραμε από τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε όμως από πάρα πολλούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο είναι περίπου 50% στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και 50% είναι οικολογία, πολιτική οικολογία, κεντροαριστερά, άλλες δημοτικές παρατάξεις και αυτό νομίζω μας βοήθησε πολύ. Είναι δηλαδή μια αυτοδιοικητική πρόταση. Θέλω να πάρω πολύ από όλους τους χώρους, θέλουμε να κάνουμε την ολική ανατροπή»

Τα σχόλια είναι κλειστά.