Ειδησεογραφικό site

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Ανδρουλάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

59

Νίκος Ανδρουλάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ξεκάθαρος ως προς το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Νίκος Ανδρουλάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Για την κομματική πειθαρχία στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας πως «δεν θα ανεχτώ κανένα ρήγμα» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ κινούμαι αξιακά και θεσμικά γιατί πιστεύω πως η ιδεολογία μου έχει δύο προτεραιότητες, την αξιοπρέπεια στον πολίτη και τον σεβασμό στους θεσμούς. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κοινωνικά κράτος με Υγεία και Παιδεία να είναι πεδίο κερδοσκοπίας. Δεν θέλω αυτό το μέλλον για τον ελληνικό λαό. Τόλμησε να πει ο κ. Μητσοτάκης πως εάν οι γιατροί του 10 είναι καλοί δεν να πουν δουλειά. Ένας πρωθυπουργός μας λέει πως θα κριθούν από την αγορά. Είναι θέση 20ετίας και έχουν χρέος όλοι που βουλευτές που ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού, να σεβαστούν το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας. Δεν θα ανεχτώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα», είπε στο MEGA ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο και τη στάση του κόμματός του σημείωσε: «Το καθαρό μας «όχι» έχει να κάνει με το ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε διευθετήσεις οικονομικών συμφερόντων. Θα θέσω 2 ερωτήματα στον υπουργό Παιδείας και στον κ. Μητσοτάκη, ψηφίζεται ένας νόμος την Παρασκευή και πώς είναι δυνατόν αυτοί που ενδιαφέρονται βάσει αυτού το νόμου να ιδρύσουν ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να έχουν κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα; Πώς γίνεται; Ξέρανε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάει στην συνταγματική αναθεώρηση αλλά σε ένα νόμο που επιτρέπει να κάνουν συγκεκριμένες κερδοσκοπικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Το δεύτερο ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν ένα fund του εξωτερικού, να λέει ο υπουργός Παιδείας πως θα ιδρύσουν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Δεν δίνει απαντήσεις η ΝΔ σε αυτά τα ερωτήματα. Έχει όμως ένα κόμμα με πρόταση απέναντί του. Η πρότασή μας είναι να ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά γιατί τα έσοδά τους επανεπενδύονται. Προτείνουμε μία ανεξάρτητη αρχή που θα ρυθμίσει τα κριτήρια. Υπάρχουν και τα Κολέγια όπου δεν θέλουμε να γίνουν πανεπιστήμια».

«Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής επιβεβαιώνει αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ. Στην Ελλάδα, η ΝΔ είναι η πρώτη κυβέρνηση με τέτοιον έλεγχο των media. Γίνεται κάτι στραβό στην ΝΔ και το μαθαίνουν λίγοι και γίνεται μία συζήτηση σε ένα άλλο κόμμα και γίνεται πρώτο θέμα. Όταν είπα πως δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών, το είπα πολύ πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο. Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να μπει εμπόδιο μόνο στο Σύνταγμα που θέλει 180. Όταν λοιπόν, είπα δεν μπαίνω εμπόδιο, προφανέστατα εννοούσα την συνταγματική αναθεώρηση. Εγώ σέβομαι όλες τις διαφορετικές απόψεις, αλλά εγώ δεν είμαι ένα πρόσωπο αλλά ένα πολιτικό κόμμα με μία ιστορία. Και η ιστορία αυτή λέει πως 20 χρόνια τοπ ΠΑΣΟΚ λέει ‘’ναι’’ στα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16, γιατί σέβομαι και το Σύνταγμα. Ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε απόψεις. Έχω βίντεο που έλεγε πως δεν μπορεί τίποτα να ανοίξει ως συζήτηση για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16 και τώρα ξαφνικά άλλαξε άποψη. Θέλω να μου πείτε πόσα κανάλια έχουν δείξει το βίντεο με τον Μητσοτάκη που κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, όπως έκανε με τα φορολογικά;», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.