Ειδησεογραφικό site

Ανοίγουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

31

Σε μία εβδομάδα επιστρέφουν στα θρανία και οι μαθητές του δημοτικού, ύστερα από ομόφωνη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν και τα δημοτικά σχολεία, οπότε θα λειτουργούν κανονικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Σήμερα επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές για δια ζώσης εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο, στην περίπτωση που τα σχολικά τμήματα είναι μικρά, έχουν, δηλαδή, έως 15 μαθητές.

Υπενθυμίζεται, ότι τα Λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 11 Μαΐου, και την περασμένη Δευτέρα στις 18 Μαίου άνοιξαν τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα στα δημοτικά να διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου.Ενα ακόμα θέμα που αναμένεται να διευθετηθεί είναι το θέμα των αναπληρωτών , η σύμβαση των οποίων λήγει στις 21 Ιουνίου και περιμένουν παράταση.

Την πρώτη ημέρα θα δοθούν σαφής οδηγίες στους μαθητές από τους δασκάλους τους για τον τρόπο υγιεινής των χεριών αλλά και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούν

Τα σχόλια είναι κλειστά.