Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης στο Βερολίνο: Κοινή παραγγελία φυσικού αερίου για να μειωθούν οι τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης

40

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, αλλά και ένα σύντομο διάλογο με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Βερολίνο.

Η ενεργειακή κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής με φόντο την όξυνση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα τελευταία ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Βερολίνο.

«Ζούμε σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων -γεωπολιτικών, οικονομικών, ενεργειακών- που εντείνουν την ανασφάλεια των ευρωπαϊκών λαών. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι η ισχυρή αλληλεγγύη. Γι’ αυτό έθεσα στους ευρωπαίους σοσιαλιστές το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Χρειάζεται μία ολοκληρωμένη απάντηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Και βέβαια τα θέματα της ενεργειακής κρίσης. Πρέπει να κάνουμε μία κοινή παραγγελία φυσικού αερίου, που θα ρίξει τις τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης, όπου χρήματα σε μορφή επιδοτήσεων θα στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο μόνος δρόμος για να σφυρηλατήσουμε το κοινό μας μέλλον είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, αλλά να τα κάνουμε το γρηγορότερο δυνατόν. Όσο χάνεται χρόνος, τόσο τα προβλήματα κλιμακώνονται» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Σύντομος διάλογος με τον Όλαφ Σολτς
Το βράδυ της Παρασκευής, στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε σύντομο διάλογο με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο του SPD, Λαρς Κλιγκμπάιλ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Βερολίνο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Βερολίνο

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

Τα σχόλια είναι κλειστά.