Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Ρωτήστε πόσοι είχαν δυνατότητα ένταξης στις 120 δόσεις και θα καταλάβετε τον βαθμό περιφρόνησης

37

Την πλατεία της Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου χαιρέτησε και συνομίλησε με πολίτες.

Μιλώντας σε φίλους και στελέχη του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας «έλεγαν ότι δεν έχουμε θέσεις, αλλά αποδεικνύεται ότι οι δικές τους θέσεις είναι μόνο οι καρέκλες για τις οποίες αγωνιούν. Έχουμε, λοιπόν, άλλες προτεραιότητες».

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ από το 1974 οικοδόμησε ό,τι σωστό υπάρχει σε αυτήν την πατρίδα, σε επίπεδο κοινωνικού κράτους, αξιοκρατίας, διαφάνειας, ΑΣΕΠ, Διαύγεια, ΕΣΥ, δημόσια πανεπιστήμια, υποδομές, μετρό, αεροδρόμια.

Νέα πυρά Ανδρουλάκη κατά Τσίπρα: Έχει ταλέντο στην παραχάραξη και την διαστρέβλωση
Πρόσθεσε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, καταρρέει στα χέρια του κ. Μητσοτάκη. Έχουμε χρέος εμείς που το κάναμε, να το αναγεννήσουμε. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε στους πολίτες ότι θα πάρουμε, όχι 2-4% από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως η Νέα Δημοκρατία, αλλά 8-10% για να κάνουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να δώσουμε σοβαρά οικονομικά κίνητρα στους υγειονομικούς για να μείνουν στην Ελλάδα και να σταματήσουν οι γιατροί μας να φεύγουν στο εξωτερικό».

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί πολιτική για πολίτες-πελάτες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βγάζει selfie με πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βγάζει selfie με πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης / Φωτογραφία: Facebook-Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε στη συνέχεια, το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, διερωτώμενος γιατί η ΝΔ, αντί να κάνει το προφανές, στήνει τοξικές αντιπαραθέσεις, για να κάνει αυτό που τη βολεύει και να διορίσει μερικούς περισσότερους». Παράλληλα, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε πως «δεν μπορεί να κρίνεται η ζωή του νέου σε μια εξέταση κορώνα – γράμματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του, για την προοπτική του. Εμείς μιλάμε για εθνικό απολυτήριο. Το εθνικό απολυτήριο υπάρχει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Σταματάει το σχολείο να γίνεται πάρεργο και να πέφτει το βάρος μόνο στα φροντιστήρια και το σχολείο αποκτά έτσι τον χαρακτήρα που του αξίζει».

Για το κόστος στέγασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ασκεί πολιτική για πολίτες-πελάτες και όχι κοινωνική πολιτική με κοινωνικά κριτήρια». ενώ επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «κατασκευή νέων κατοικιών και κίνητρα ανακατασκευής παλαιότερων κτηρίων, με στόχο μία δεξαμενή 150.000 κατοικιών που θα στεγάσει με χαμηλό ενοίκιο χιλιάδες νέα ζευγάρια. Είναι κρίσιμο για το δημογραφικό μας, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Μιλάμε για ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής στέγασης, ακολουθώντας ώριμα παραδείγματα της Αυστρίας, της Γερμανίας και χωρών του νότου».

Σχετικά με τις 120 δόσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορία, πρότεινε μείωση 30% του αρχικού ποσού όταν αυτές τηρούνται. «Βγαίνει η Νέα Δημοκρατία και λέει ότι το έκανε. Ρωτήστε στον περίγυρό σας πόσοι άνθρωποι είχαν δυνατότητα να ενταχθούν στις 120 δόσεις και θα καταλάβετε σε τι βαθμό σας περιφρονεί ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εμπιστευθείτε μας, διότι έχουμε υψηλό δείκτη και αξιοπιστίας και γνώσης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε τη σημασία του πολιτικού ήθους και σημείωσε: «Δεν ακούω να ρωτάει κανείς δημοσιογράφος τον κ. Μητσοτάκη αν συμφωνεί μαζί μου για το θέμα της αξιοκρατίας. Εμείς θέλουμε νέα αλλαγή, αξιοκρατία, διαφάνεια και πραγματικά θέλω να απαντήσουν: Δεσμεύονται σε αυτό μετά τις 21 Μαΐου, ή θα συνεχίσουν να έχουν το κράτος ως λάφυρο για να στήνουν παιχνίδια εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος;».

«Ποιο είναι λοιπόν το ζήτημα; Ποιος είναι πιο ωραίος; Ποιος κάνει το καλύτερο TikTok με τη γυναίκα του και το σκυλάκι του; Ή ποιος δίνει λύσεις για τον ελληνικό λαό στα κοινωνικά αδιέξοδα; Δεν θα μπω στο παιχνίδι της πόλωσης και της φθηνής επικοινωνίας. Έχω χρέος να μιλήσω με ευθύτητα, με ρεαλισμό, με μόνο κίνητρο μία καλύτερη ζωή για όλους τους Έλληνες. Αυτή είναι η αξία της πολιτικής και όχι να κάνουμε επικοινωνία για την επικοινωνία», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Εμπιστευθείτε μας, διότι έχουμε υψηλό δείκτη και αξιοπιστίας και γνώσης για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του πραγματικού 21ου αιώνα και όχι την Ελλάδα του παρακράτους, των υποκλοπών, του ρουσφετιού, της διχόνοιας, της τοξικότητας, των παρακρατικών μηχανισμών στα social media που ισοπεδώνουν προσωπικότητες, ανθρώπινα δικαιώματα και διάκριση εξουσιών», επισήμανε καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.