Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Να γίνουν το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη ο ισχυρός πόλος απέναντι στη δεξιά και τη συντήρηση

44

Την πρώτη ανοιχτή πολιτική του ομιλία στην Κρήτη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ανδρουλάκη από τον Βατόλακκο Χανίων, το ζήτημα παρακολούθησης του τηλεφώνου του, δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά στην εύρυθμη λειτουργία και διαφάνεια της δημοκρατίας. Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν αυτό που βρέθηκε στο κινητό του είχε βρεθεί στο κινητό του Μητσοτάκη, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή αν είχε βρεθεί σήμερα στο κινητό του Τσίπρα με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες των κρητικών και της Κρήτης, συνδυάζοντας τους και με τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη ο ισχυρός πόλος απέναντι στη δεξιά και τη συντήρηση στην Ελλάδα.

«Είναι η μόνη προοπτική για να φύγει ο Μητσοτάκης από την εξουσία. Είναι η μόνη προοπτική για να υπάρχει ένας πόλος ισχυρός, δημοκρατικός, με πρόγραμμα που να απαντήσει στην ελίτ. Όχι με λαϊκισμούς, αλλά με ευθύνη, με λύσεις καθημερινές με κοινωνική δικαιοσύνη που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες των ευάλωτων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τόνισε πως χρέος του κόμματος του είναι να δώσει μια νέα προοπτική με μία νέα πορεία όπως είπε και νέο πολιτικό ήθος.

Ανδρουλάκης: Θα πρέπει να υπάρξει νέο ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους
Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι έκαναν τη χώρα ελεγχόμενη από το φυσικό αέριο, καταθέτοντας παράλληλα τις θέσεις του κόμματος του για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων για πράσινη ανάπτυξη και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ τόνισε την ανάγκη για την επιβολή πλαφόν στη λιανική των καυσίμων, την άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους και τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

Επίσης, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει νέο ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους και να ενισχυθεί η προσπάθεια για τη δημιουργία κοινωνικής κατοικίας στη χώρα.

Από τα Χανιά ο κ Ανδρουλάκης ζήτησε την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας υγείας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι θέλει να ενισχύσει τον ιδιωτικό χώρο της υγείας. Όπως είπε, «ο κ Μητσοτάκης δεν πιστεύει στη δημόσια υγεία, δεν πιστεύει στο ΕΣΥ».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα τόνισε ότι το κόμμα του θέλει τη γείτονα χώρα με σταθερότητα και προοπτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών σε συνθήκες καλής γειτονίας , ενώ χαρακτήρισε λάθος την πολιτική του κατευνασμού.

Ακόμη, στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ με τις πράξεις του απέδειξε πώς θωρακίζει τα εθνικά συμφέροντα τονίζοντας ότι, «πρέπει να είναι προτεραιότητα να μπει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Όποιος πουλάει έστω και ένα όπλο στην Τουρκία, είτε από την Αμερική, είτε από την Ευρώπη χαϊδεύει τον Ερντογάν και υπονομεύει την σταθερότητα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και αυτό πρέπει να είναι σταθερή θέση όλων των κομμάτων χωρίς μισόλογα».

Τέλος, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο για την περιοχή των Βαλκανίων

Τα σχόλια είναι κλειστά.