Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαφωνούμε ευθέως με το επιτελικό κράτος

42

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός», τόνισε στη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε άλλο όραμα και άλλες προτεραιότητες από την κυβέρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, «έχουμε άλλη φιλοσοφία για το πως αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε άλλη φιλοσοφία για τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Επισήμανε επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι «η αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «μία ανοιχτή συμμετοχική δημοκρατία δεν κάνει διακρίσεις» είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως «μιλάτε για άριστους αλλά επιλέγετε τους αρεστούς. Η αναξιοκρατία είναι εργαλείο της πολιτικής σας». «Γι’ αυτό σπάσατε κάθε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «ποιοι είναι οι “ανεξέλεγκτοι”, αυτοί που αγωνίστηκαν για να μάθει ο λαός την αλήθεια ή το παρακράτος; περιμένω κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθείτε για τον υπουργό σας, το περάσατε για την τραπεζική απιστία που εσείς νομοθετήσατε, αλλά μείνατε σιωπηλοί γι΄αυτό το θέμα της διάκρισης εξουσιών».

Ο κ. Ανδρουλάκης, παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μια σειρά ζητημάτων όπως η Υγεία, η Παιδεία, το χρέος και τα κόκκινα δάνεια. Ειδική αναφορά έκανε για τους νέους, λέγοντας πως είναι η προτεραιότητα τους. «Εμείς δε θα δεχτούμε οι νέοι μας να έχουν χαμηλούς μισθούς, ώρα για κανόνες και ασφάλεια για τους εργαζόμενους, ΣΣΕ και μισθούς αξιοπρέπειας» σημείωσε και προανήγγειλε νομοθετική πρόταση για αναβάθμιση ΣΕΠΕ.

Μιλώντας για το ιδιωτικό χρέος και την προστασία της πρώτης κατοικίας, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της κυβέρνησης, «πως θα προστατέψετε την πρώτη κατοικία;… φαίνεται δε σας απασχολεί ότι επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από ρευστότητα και τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης», κατέληξε.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα θέματα της Παιδείας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. «Ξεχάσατε κ. του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών σας χιλιάδες ελληνοπούλα σπούδαζαν σε ιδιωτικά κολέγια; Η κυβέρνηση ασχολείται με το θέμα με κανόνες ιδιωτικών συμβόλων. Όπως έκανε και με την πανεπιστημιακή αστυνομία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, πως «προτεραιότητα για εμάς η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Έχουμε χρέος να ρυθμίσουμε την κατάσταση με τα ιδιωτικά κολέγια. Να βάλουμε αυστηρούς κανόνες, να σταματήσει το εμπόριο».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως είπε δεν υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική για την Τουρκία, σημειώνοντας ότι πρέπει «να βαδίσει στον δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, ας είμαστε ρεαλιστές ότι ευρωπαϊκός δρόμος για την Τουρκία δεν υπάρχει, είναι χίμαιρα».

Και κατέληξε επισημαίνοντας πως πρέπει «να συμφωνήσουμε πλαίσιο αυτοματοποιημένων κυρώσεων, για να παρακάμπτουμε τον κανόνα της ομοφωνίας, όταν η γειτονική χώρα παραβιάζει ανθρ δικαιώματα ή λειτουργεί ως παράγοντας αστάθειας στην Ανατ. Μεσόγειο»

Τα σχόλια είναι κλειστά.