Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης από Θησείο: Προσκλητήριο σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη (VIDEO)

52

Ξεκινώντας την ομιλία του στο Θησείο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε συγκλονιστική την παρουσία του κόσμου στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας και δήλωσε ότι πρόκειται για «μήνυμα νίκης, αισιοδοξίας και προοπτικής, το οποίο πρέπει να φτάσει σε κάθε μεριά της χώρας».

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε σαφές άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η χώρα δεν χρειάζεται μία από τα ίδια» και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι απέτυχαν και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας μια καθοριστική μάχη για την πορεία της πατρίδας μας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Μια μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών που δίχασαν τον λαό μας, που τον απογοήτευσαν, που τον εγκλώβισαν σε ένα δίπολο τοξικών αντιπαραθέσεων μεταξύ δύο συστημάτων εξουσίας που δεν κατάφεραν να βελτιώνουν ουσιαστικά τη ζωή των ανθρώπων. Βύθισαν την κοινωνία σε μια πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Και δεν ανέτρεψαν το ασφυχτικό περιβάλλον για τους πιο δημιουργικούς πολίτες. Γι’ αυτό πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Έχουμε μέρες, ώρες να εκφράσουμε πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος μάλιστα διέκοψε αρκετές φορές την ομιλία του για να απαντήσει στα συνθήματα του κόσμου που βρισκόταν στο Θησείο.

Από την αρχή της ομιλίας του έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «είναι το ΠΑΣΟΚ που μπορεί βήμα-βήμα να οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε, μεταξύ άλλων, εξαπολύοντας πυρά στη Νέα Δημοκρατία: «Παρά την ωραιοποίηση της κατάστασης, που επιχειρεί συστηματικά η Νέα Δημοκρατία, τα χρόνια που έρχονται είναι κρίσιμα για την πατρίδα. Το ζητούμενο είναι να μη γίνουν μοιραία λάθη για την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. Να μην οδηγήσουν σε έκρηξη την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες, που πλήττουν τα μεσαία στρώματα και τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Ανδρουλάκης: Μάχη για να υπάρχει ισχυρή, σύγχρονη κεντροαριστερά στην πατρίδα μας
«Σε αυτό το κρίσιμο πολιτικό σταυροδρόμι είμαστε εδώ για να απευθύνουμε προσκλητήριο σε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη. Να συναντηθούν οι αγωνίες μας, οι ελπίδες, τα όνειρά μας την Κυριακή 25 Ιουνίου. Να δώσουμε μαζί τους αγώνες για την προάσπιση της ποιότητας της δημοκρατίας για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, για την προστασία των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και πρόσθεσε:

«Της πλειοψηφίας από την οποία η μεγάλη, δημοκρατική, προοδευτική παράταξη αντλούσε πάντα τις δυνάμεις που της επέτρεψαν να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή της μεταπολίτευσης και να αλλάξει τη χώρα. Αυτό είναι και πάλι το διακύβευμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Αυτή είναι η μάχη του ΠΑΣΟΚ. Είναι η μάχη για να υπάρχει ισχυρή, σύγχρονη κεντροαριστερά στην πατρίδα μας. Ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση. Για να υπάρχει ισχυρός αντίπαλος της συντήρησης, ισχυρός αντίπαλος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στις 21 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα».

Ο Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δυνάμεις του περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα στη χώρα. «Μένει τώρα να γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Μοναδικός στόχος είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανάδειξη της σύγχρονης κεντροαριστεράς ως την πραγματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Να καλυφθεί το επικίνδυνο πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της διπλής αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα να κυβερνήσει και ύστερα να ασκήσει μια αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Ανδρουλάκης: Θα ακολουθεί για πάντα τον κ. Τσίπρα το προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε με νόημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είναι στην όχθη της προόδου. Είναι όμως προοδευτικό να υιοθετούν προεκλογικά το σύνθημα »Δικαιοσύνη παντού» αλλά στα ψηφοδέλτιά τους να έχουν, παρά την καταδίκη 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, τον Νίκο Παππά;»

«Αλλά το χειρότερο από όλα, το οποίο θα ακολουθεί για πάντα τον κ. Τσίπρα, είναι ότι λίγες μέρες πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές κάλεσε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι δήθεν »παραστρατημένοι» ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που εμπόδιζε την κάθοδο των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα στις εκλογές. Αυτά τα λίγα από τα πολλά παραδείγματα που μπορώ να σας δώσω αποδεικνύουν γιατί σήμερα εδώ βρίσκεται η πραγματικά υπεύθυνη και προοδευτική δύναμη του τόπου. Αυτό σας ζητώ να στηρίξετε, τη δημοκρατική παράταξη στη νέα της πορεία»

Τα σχόλια είναι κλειστά.