Ειδησεογραφικό site

Aπέναντι και η Άννα – “Αλλαγή ηγεσίας και νέο ξεκίνημα απ΄το μηδέν” προτείνει η Διαμαντοπούλου

30

Την πλήρη αντίθεσή της με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η πρώην υπουργός, ενώ τόνισε την ανάγκη για συνολική ανασυγκρότηση και νέα ηγεσία.

Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αντίθεσή της στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο χώρος πρέπει να ανασυγκροτηθεί με τελείως νέα δεδομένα και με νέα ηγεσία, μιλώντας το μεσημέρι στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

«Ο χώρος χρειάζεται μια συνολική ανασυγκρότηση, με νέο μητρώο μελών, από το μηδέν, με νέα ηγεσία και νέες διαδικασίες, ώστε φυσικά και κυρίως να έχει ένα νέο σχέδιο θέσεων. Να μπουν στο τραπέζι όλα αυτά που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία» σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ο χώρος δεν έχει καμία ελπίδα με τον τρόπο που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί τώρα «γιατί δεν προσφέρει καμία απάντηση από τις νέες ανάγκες και προσφέρει μια ανακύκλωση προσώπων, χωρίς νέες ιδέες».

Αναφορικά με το χρέος, υπογράμμισε πως η συζήτηση δεν αφορά τους οικονομολόγους ή τα γραφεία των υπουργών, ούτε τους τραπεζίτες. «Είναι ένα θέμα καθαρά πολιτικό, γιατί στη χώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, αλλά αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους, η χώρα θα παραμείνει αναξιόπιστη, με ένα τεράστιο βουνό στους ώμους της» είπε.

Πρότεινε να γίνει συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πάνω στις προτάσεις που υπάρχουν για το χρέος και εξήγησε πως «συναίνεση δεν χτίζεται με το ‘έλα να σου πω τι θα κάνουμε’. Ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης μια πρόταση είναι εθνική πρόταση. Δεν γίνεται να λες έλα να διαπραγματευτούμε ό,τι μας έχουν προτείνει’. Χρειάζεται μια δυναμική διαπραγμάτευση και με αλλαγή της πρότασης. Αν υπήρχε μια προοπτική να έρθει στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξουμε μια διαπραγματευτική πρόταση και όχι το ελάτε στη διαπραγματευτική ομάδα μας’, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα συνεργαστούμε με όλους… Αυτά είναι “συναίνεση a la greca”».

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.