Ειδησεογραφικό site

Ψαριανός για Μπαλτά: «Εμφανίζεται ως ένας κομπλεξικός οπαδός της μετριότητας»

21

Ότι έδωσε τη ζωή του για την αριστεία και την καλύτερη Παιδεία, αλλά τώρα εμφανίζεται ως ένας «κομπλεξικός οπαδός της μετριότητας και του σοσιαλφασισμού και ισοπεδωτισμού», υποστηρίζει ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός για τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του για το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm την Τρίτη ο κ. Ψαριανός είπε πως είναι άδικο για τον κ. Μπαλτά και κατεδάφιση της ζωής του γιατί, όπως εξήγησε, είναι ένας καθηγητής εξαιρετικός και από τους καλύτερους μαθηματικούς στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως είπε, δεν του άρεσαν ποτέ τα μέτωπα της Αριστεράς και της Προόδου ούτε της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς.

«Δεν μου άρεσαν γενικώς τα μέτωπα. Να μαζευόμαστε όλοι απέναντι στους άλλους, εκτός από την περίπτωση του φασισμού και ναζισμού. Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η κυβέρνηση, η «πρώτη φορά αριστερο-δεξιά», των Τσιπροκαμμένων, να το πω λίγο άγριο, ότι έχει δείξει δείγματα φασισμού… Για τους σταλινοφασίστες δεν είναι βαρύ αυτό, για τους άλλους ίσως. Αν δεν πεις τον Κασιδιάρη π.χ. φασίστα, ποιον θα πεις; Και δεν κάνω εξίσωση καμία. Καμία εξομοίωση, οι ίδιοι την κάνουν», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, όμως, ο κ. Ψαριανός αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνηση με τους πιστωτές της χώρας, λέγοντας πως δεν είναι δεδομένη η ψήφος του Ποταμιού, αν η κυβέρνηση συναινέσει ή συνυπογράψει ή συμφωνήσει σε πράγματα που συνεχίζουν την κατεδάφιση, δηλαδή σε θέματα λιτότητας, περικοπών και υπερφορολόγησης.

«Ας πούμε για την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα υπογράψουμε με χέρια και πόδια, για το χτύπημα στο λαθρεμπόριο καυσίμων -σε πράγματα που κάνει την πάπια εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση  των Συριζοψεκασμένων- σε πράγματα που θα εκσυγχρονίσουν και θα εξευρωπαΐσουν την Ελλάδα, θα υπογράψουμε με χέρια και πόδια», είπε και πρόσθεσε πως σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, υπό την έννοια αυτή και κατεδαφίσεων, δεν θα συμφωνήσουμε.

Άρθρο στα «Νέα»:  Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Με διαδικασίες – εξπρές νομοθέτησε η κυβέρνη­ση για την Ανώτατη Εκ­παίδευση – χωρίς να φέρει την παραμικρή νέα ρύθμιση: ό,τι ψη­φίστηκε από τη Βουλή επανέφερε τα πράγματα στον νόμο – πλαίσιο του ’82, δηλαδή 33 χρόνια πίσω.

Η κυβέρνηση επέλεξε να καταρ­γήσει όλα όσα είχαν νομοθετήσει οι προηγούμενοι και τα οποία δεν είχαν κριθεί στην πράξη και να επαναφέρει τις ρυθμίσεις της πρώτης διετίας του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για έναν νόμο που έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος, το οποίο δεν ήταν θετικό για την κατάταξη των πανεπιστημίων στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και έστρεψαν χιλιάδες Ελληνόπουλα στο εξωτερικό.

Καταργώντας τον προηγούμενο νόμο – που είχε ψηφιστεί από τα πέντε έκτα της Βουλής -το υπουρ­γείο Παιδείας έστειλε ένα απλό μήνυμα στους ενδιαφερομένους: ότι θα κάνει όποια ρύθμιση χρει­αστεί ώστε οι ομάδες πίεσης που δρουν στα πανεπιστήμια να μην έχουν λόγο να δημιουργήσουν αναταραχή.

Ο κ. υπουργός θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, αδια­φορώντας για παράδειγμα αν με την επαναφορά του άσυλου ξαναβάζει τις παραβατικές συ­μπεριφορές στην Ανώτατη Εκ­παίδευση.

Βεβαίως ο προηγούμενος νόμος δεν ήταν δα και το ευαγγέλιο: πολλές διατάξεις – όπως αυτές για τη συμμετοχή των φοιτητών ή την ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι οποίες τώρα καταργήθηκαν παντελώς – θα μπορούσε το υπουργείο να τις προσαρμόσει στην πολιτική που πρεσβεύει η σημερινή κυβερνητική πλειοψη­φία. Αντ’ αυτού, επελέγη η επι­στροφή στο παρελθόν – τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται άλματα προς το μέλλον.

Τα σχόλια είναι κλειστά.