Ειδησεογραφικό site

Φορτισμένος ο Γιούνκερ: Εγνοια μου οι Ελληνες, όχι η κυβέρνηση -Τηλεφωνώ συνέχεια να μάθω τι συμβαίνει στους δρόμους

21

«Πείτε μου πώς ζουν οι φίλοι σας» ρωτάει με αγωνία τους γνωστούς του στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν, τρεις φορές την εβδομάδα, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σήμερα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Culture, δήλωσε πως μόνη του έγνοια είναι οι Ελληνες και όχι η ελληνική κυβέρνηση ή το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αποσαφήνισε τι εννοούσε όταν έλεγε πως η Ελλάδα τον εμποδίζει να κοιμηθεί, εξηγώντας πως έχει πολλές επαφές με τη χώρα μας.

Και πρόσθεσε: «Τηλεφωνώ στους Έλληνες φίλους τρεις φορές την εβδομάδα για να μου πουν τι συμβαίνει στους δρόμους: «Πείτε μου πώς ζουν οι φίλοι σας», τους ρωτάω».

Οταν, δε, ρωτήθηκε γιατί κάνει αυτά τα τηλεφωνήματα, απάντησε πως τα κάνει επειδή αισθάνεται κοντά στους Ελληνες που υποφέρουν. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλά με τέτοια συναισθηματική φόρτιση για τον ελληνικό λαό. Μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Γιούνκερ επιλέγει με τις δηλώσεις του να ξεπεράσει τα πρόσωπα και τις πολιτικές ηγεσίες και ουσιαστικά να δείξει πως γνωρίζει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και είναι αυτή που τον απασχολεί πρωτίστως…

Τα σχόλια είναι κλειστά.