Ειδησεογραφικό site

ΥΠΟΙΚ: Οι προτάσεις των θεσμών δεν επιλύουν τον γρίφο της κρίσης

24

Οι προτάσεις των θεσμών δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει την ανάγκη οι θεσμοί να μετακινηθούν σε ρεαλιστικότερες προτάσεις.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις η εφαρμογή των οποίων, κατά την κρίση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας.

Επιπλέον, οι εν λόγω προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία. Η συμφωνία-επίλυση που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη απαιτεί άμεση μετακίνηση των θεσμών σε ρεαλιστικότερες προτάσεις που να δίνουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τέτοιες προτάσεις.

«Απορρίπτεται το κείμενο των θεσμών, με ελάχιστες εξαιρέσεις»

Στο ίδιο μήκος κύματος, λίγο νωρίτερα κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το κείμενο των πέντε σελίδων που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση αν και πότε θα υπάρξει κείμενο από την ελληνική πλευρά στην πεντασέλιδη αυτή πρόταση.

Κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο επόμενο διάστημα προκειμένου η κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την πλήρη αντίθεσή της στο κείμενο αυτό.

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διάφορες επικοινωνίες του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο φιξαρισμένο ραντεβού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.