Ειδησεογραφικό site

Υπέρ της πώλησης ΜΗΣΥΦΑ μόνο στα φαρμακεία η ΠΕΦ

21

Θέση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει μεταξύ φαρμακοποιών και κυβέρνησης σχετικά με την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) λαμβάνει η Πανελλήνια ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Μέσω επιστολής που δημοσιοποίησε η ΠΕΦ δηλώνει αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία ενώ εκτιμά ότι ανάλογους κινδύνους θα δημιουργήσει η απελευθέρωση και στα οικονομικά των καταναλωτών, προδιαγράφοντας την αύξηση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, «η Ελλάδα διαθέτει ευρύ δίκτυο φαρμακείων, το οποίο εγγυάται την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που χρειάζεται. Υπό την έννοια αυτή, η απελευθέρωση της πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ δεν θα προσέφερε κάτι περισσότερο στους ασθενείς, αφού οι ανάγκες ήδη καλύπτονται ικανοποιητικά».

Επιπλέον, η ΠΕΦ καλεί την  πολιτεία να αξιολογήσει τη σημασία του φαρμακείου ως βασικού πυλώνα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και στο πλαίσιο αυτό να θεσπίσει κατάλληλα μέτρα που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα φαρμακοποιού στο Σύστημα Υγείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.