Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Αυτή θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση

26

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η τετραετία θα είναι η τετραετία της εξόδου από την κρίση ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας στην ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Το χρονοδιάγραμμά μας, ανέφερε, είναι φιλόδοξο αλλά και συγκεκριμένο και έθεσε ως πρώτο στόχο εντός του επόμενου μήνα να έχει λήξει η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και να έχει ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

«Δεν μας είπατε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας το δικό σας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση»

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, περίμενε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να κάνει εποικοδομητική κριτική, να προτείνει εναλλακτικές λύσεις ή να προτάξει μια άλλη στρατηγική. «Φαίνεται ότι η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων χρησιμοποιήθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ως αρένα εσωκομματικού αγώνα», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας» από τους ίδιους ανθρώπους «που την περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης παρακαλούσαν τους δανειστές να μην υποχωρήσουν σε καμία από τις απαιτήσεις τους».

«Δεν μας είπατε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας το δικό σας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Δεν μας είπατε ποιο είναι το στρατηγικό σας όραμα γι αυτόν τον τόπο. Δεν μας είπατε πώς θα εξασφαλίζατε 5 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 όπως προέβλεπε το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.