Ειδησεογραφικό site

Τρεις υπουργοί στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση Τσίπρα

39

Με την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας και του νέου γραμματέα, Παναγιώτη Ρήγα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο στον πολυχώρο «Αθηναΐδα».

Στην κεκλεισμένων των θυρών τελική διαδικασία της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να πρότεινε τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών στο κομματικό όργανο, που θα οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο.

Οι υπουργοί αυτοί ήταν οι: Γιάννης Δραγασάκης, Αριστείδης Μπαλτάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Φίλης. Τελικά, οι τρεις πρώτοι θα συμμετέχουν, χωρίς σταυροδοσία, ενώ ο τελευταίος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Επιπλέον, στη νέα Πολιτική Γραμματεία θα συμμετέχουν και τα εναπομείναντα μέλη μετά τη διάσπαση. Για την κάλυψη των υπόλοιπων κενών θέσεων έγινε ψηφοφορία.

Δείτε το ψηφοδέλτιο:

psifodeltio-syriza

Με 149 ψήφους ο Ρήγας γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Οι οκτώ που εκλέγονται στην Πολιτική Γραμματεία

Με ένα εντυπωσιακό ποσοστό που αγγίζει στο 80% εξελέγη γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Ρήγας. Συγκεκριμένα, σε 192 ψηφίσαντες έλαβε 149 ψήφους και διαδέχεται μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου τον Τάσο Κορωνάκη.

Τις οκτώ κενές θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία καταλαμβάνουν με σειρά οι εξής: ο Χαράλαμπος Γολέμης με 60 ψήφους, ο Αντώνης Κοτσακάς με 59, ο Νίκος Σκορίνης με 51, ο Π. Καραγιώργος και ο Νίκος Παυλίδης με 40, η Μαρίκα Φραγκάκη με 36 και ο Μιχάλης Υδραίος με 34.

Η αρνητική έκπληξη ήρθε πάντως από τη μη εκλογή του Στέλιου Παππά, εκ των έμπιστων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ιστορικού στελέχους της ανανεωτική αριστεράς και πατέρα του Νίκου Παππά, υπουργού Επικρατείας.

Επιθυμία του Αλέξη Τσιπρα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκλεγούν στην ΠΓ οι δυο κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες που «τρέχουν» τη συμφωνία με τους εταίρους και έχουν πλήρη επίγνωση και ευθύνη επί των οικονομικών θεμάτων -ήτοι ο αντιπρόεδρος Γιαννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρωθυπουργός ήθελε και έναν υπουργό από υπουργείο με ισχυρό κοινωνικό συμβολισμό, όπως το Παιδείας, εξ ου και επελέγη ο Νίκος Φίλης.

Σημειωτέον ότι τότε έφυγαν τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας Αλέκος Καλύβης, Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη και Αντώνης Νταβανέλος, ενώ είχε αποχωρήσει και ο επικεφαλής ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι.

Στην ΠΓ παραμένουν, πάντως, οι Ηλιόπουλος Νάσος, Λάμπρου Πάνος, Μπουρνούς Γιάννης και Σβίγκου Ράνια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.