Ειδησεογραφικό site

Τραγικό λάθος με νεκρό μωρό στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

47

Υπάλληλοι του νεκροτομείου παρέδωσαν στους γονείς  μωρού που απεβίωσε τη σορό  άλλου νεκρού μωρού. Το τραγικό λάθος έγινε αντιληπτό μετά την κηδεία του άτυχου παιδιού.

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός ότι το πρωί παραδόθηκε λάθος νεκρό μωρό στους γονείς του για να το κηδέψουν.

Το παιδί του ζεύγους από τα Ιωάννινα, που γεννήθηκε πρόωρα, απεβίωσε την Κυριακή το πρωί. Την ίδια μέρα απεβίωσε ακόμη ένα , ζευγαριού από την Κέρκυρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Epirusgate, ο αρμόδιος υπάλληλος του νεκροτομείου, λίγο μετά τις 11 το πρωί, παρέδωσε στο γραφείο τελετών ένα νεκρό βρέφος προκειμένου οι γονείς του να το συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο λίγο αργότερα, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου αντελήφθησαν πως παρέδωσαν στο γραφείο τελετών λάθος σορό, η οποία ανήκε σε άλλο βρέφος το οποίο μάλιστα ήταν αγοράκι.

Αμέσως επικοινώνησαν με το γραφείο τελετών, αλλά ήταν πλέον αργά μιας και η κηδεία του νεογνού είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στη συνέχεια οι γονείς.

Παρά το λάθος τους, οι υπάλληλοι φαίνεται πως ενημέρωσαν αργά το απόγευμα τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος έξαλλος, διέταξε άμεσα την διενέργεια Ε.Δ.Ε.

Πηγή: tanea.gr, enikos.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.