Ειδησεογραφικό site

«Σηκώνει» το θέμα Κατρούγκαλου το ΠΑΣΟΚ – ζητάει να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα συμφωνητικά από το 2012

37

pasok

Τα αντίγραφα των συμφωνητικών που δικηγορικών εταιρειών που συμμετείχε τα τελευταία χρόνια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ζητάνε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι Βασίλης Γκεγκέρογλου, Γιώργους Αρβανιτίδης, Γιάννης Δριβελέγκας και Φώφη Γεννηματά με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητούν, προς ενημέρωση της Βουλής, να τους κατατεθούν αντίγραφα των συμφωνητικών των δικηγορικών εταιρειών «Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας και Συνεργάτες» και «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», που έχουν κατατεθεί κατά το νόμο στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) όλης της χώρας από το έτος 2012 έως σήμερα και αφορούν σε επαναπροσλήψεις  απολυθέντων – διαθεσίμων και μισθολογικές διαφορές.

Την ίδια ώρα εκτενή αναφορά στο θέμα έκανε και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΙ σημειώνει για τον κ. Κατρούγκαλο: «Οικοδόμησε την πολιτική του σταδιοδρομία σε αντιμνημονιακή βάση παράλληλα και σε άμεση σύνδεση με την επαγγελματική του ιδιότητα. Ως δικηγόρος χειρίστηκε ανάλογες υποθέσεις, που σήμερα τις συνεχίζουν συνεργάτες του, ενώ ο ίδιος έχει αναλάβει κυβερνητική αρμοδιότητα που συνδέεται απόλυτα με τις υποθέσεις αυτές. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εντυπώσεις από μόνο του».

Τέλος η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε πως αν ο πρωθυπουργός τον είχε τοποθετήσει σε άλλο υπουργείο δεν θα υπήρχε θέμα και κατέληξε: «Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να είχε εξετάσει το ζήτημα της προηγούμενης προσοδοφόρας επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας των υπουργών του και πώς αυτή σχετίζεται με τα υπουργεία που τους ανέθεσε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.