Ειδησεογραφικό site

Το παρασκήνιο από το τετ-α-τετ Γιάννας-Αλέξη

51

Για 75 ολόκληρα λεπτά έμεινε χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός μάλιστα ότι την περισσότερα ώρα ήταν μόνοι τους, χωρίς καν τους στενότερους συνεργάτες τους, αυτό δείχνει πως οι δυο τους είχαν τελικά να πουν πολλά.

Για τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά και η εφημερίδα «Αυγή», που επέλεξε, όμως, να… στριμώξει το θέμα στα δεξιά της σελίδας 6. Μπορεί όμως οι περισσότεροι να περίμεναν πως η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το ραντεβού Τσίπρα-Αγγελοπούλου στο πρωτοσέλιδό της, ίσως και με κάποια φωτογραφία του προέδρου του κόμματος με την σύζυγο ενός εκ των ισχυρότερων επιχειρηματιών της χώρας, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Το θέμα της συνάντησης Τσίπρα-Αγγελοπούλου καταλαμβάνει έκταση περίπου 300 λέξεων, ενώ στην ίδια σελίδα δημοσιεύονται ρεπορτάζ για τη ΔΗΜΑΡ και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Κάπου στην ίδια σελίδα και ο Λαφαζάνης… Η επιλογή της «υποβάθμισης» του πολυσυζητημένου τετ-α-τετ Γιάννας-Αλέξη μπορεί να ερμηνευθεί από κάποιους και ως αποτέλεσμα των εσωτερικών αντιδράσεων και διαφωνιών για την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει την κυρία Αγγελοπούλου. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει…

Την ίδια ώρα, το χθεσινό ραντεβού της Γιάννας με τον κ. Τσίπρα έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το ραντεβού που είχε την προηγούμενη εβδομάδα η κυρία Αγγελοπούλου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Μπορεί το τυπικό θέμα που στάθηκε η αφορμή για τη συνάντηση της κυρίας Αγγελοπούλου με τους κυρίους Σαμαρά και Τσίπρα να ήταν το ίδιο, όλα τα υπόλοιπα όμως ήταν διαφορετικά.

Η κυρία Αγγελοπούλου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσίπρα για το συνέδριο του Clinton Global Initiative (CGI) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς είδε την κυρία Αγγελοπούλου για 30 λεπτά και το ραντεβού δεν έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Για τον πρωθυπουργό, μισή ώρα ήταν όπως φάνηκε αρκετή για να συζητήσει με τη «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 όσα χρειάζονταν.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας λειτούργησε με πιο θεσμικό τρόπο απέναντι στην κυρία Αγγελοπούλου. Τη δέχθηκε στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φωτογραφήθηκε μαζί της και πέρασε σχεδόν 75 λεπτά συζητώντας με την κυρία Αγγελοπούλου. Χρόνος πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που συνήθως αφιερώνει στα καθημερινά του ραντεβού με συνδικαλιστές και οργανώσεις.

«Ευκαιρία να μιλήσουμε για τη λιτότητα στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Αυγής» για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Σύμφωνα με την «Αυγή» η Γιάννα Αγγελοπούλου «προσκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διεθνή αυτή συνάντηση και τον ενημέρωσε, αναλυτικά, για το περιεχόμενό της, η οποία στόχο έχει, όπως η ίδια είχε την ευκαιρία να εξηγήσει, να δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, εν προκειμένω της Μεσογείου».

Σύμφωνα με την «Αυγή» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αφού την ευχαρίστησε για την πρόσκληση, υπογράμμισε ότι το εν λόγω συνέδριο μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές δυνατότητες μιας χώρας και ενός λαού που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τα αποτελέσματα μιας ατελέσφορης πολιτικής λιτότητας που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Πάντως, το -πάντα κομψό- ντύσιμο της Γιάννας Αγγελοπούλου στη χθεσινή της συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ολοφάνερα τη σημασία που η ίδια έδωσε στο τετ-α-τετ της με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Αγγελοπούλου προσήλθε στο ραντεβού της με την Αριστερά φορώντας ένα εντυπωσιακό black and white σύνολο και κρατώντας μια κατακόκκινη και πανάκριβη τσάντα -όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες το στιλ της επρόκειτο μια από τις αγαπημένες της συλλεκτικές Hermès, που αποτιμάται περίπου στις 10.000 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.